Kůzlata, morčátka i králíčci – novinky v Ponyfarmě

11 března, 2014|Posted in: Články

Kladrubská Ponyfarma se může pochlubit novými přírůstky. Za poslední měsíc se narodila dvě černá kůzlátka, malá morčata a každým dnem přibydou i králíčata. „Jen hříbata letos nebudou, sice jsme se o to snažili, ale nepovedlo se to. Přesto sem stále jezdí lidé na koukanou, někteří chodí i jezdit a starat se o koně. Děti mají nejraději poníky, kůzlata, morčátka a hrdličky. Některé běhají za kočkami a naším psem,“ usmíval se Emil Kraus, který farmu založil a dnes v ní má celkem 29 koní a poníků.

Na farmu jezdí i řada přespolních, hodně z Plzně a ze Stříbra. „Na koníky se jezdím dívat dlouho a letos už si jednoho ponyho mohu čistit a projet se na něm. Můj pony se jmenuje Zara. Já mám totiž zvířátka ráda, doma máme psa, želvu, agamu, rybička a holuby. Je to hodně zvířátek, a tak se budeme stěhovat do domečku v Kostelci,“ pochlubila se malým domácím zvěřincem pětiletá Eliška Pavlíková ze Stříbra.

Zájemci se mohou přijet podívat na farmu každý den po 14. hodině, anebo se účastnit Dne koní, který se bude konat poslední květnovou sobotu.

Více info na tel: 739 354 637, 608 477 283, 374 622 251