MANŽELÉ SLAVILI SAFÍROVOU SVATBU

21 března, 2014|Posted in: Články

Už 45 let společné cesty životem mají za sebou manželé Jaroslava a Karel Šlaufovi ze Stříbra. Jejich výročí si připomněla celá rodina, popřát přišel i starosta města Stříbra Bohuslav Červený.

Paní Šlaufová se narodila v Kraslicích a pan Šlauf v Plzni, ale celý život prožil ve Stříbře. Jejich první setkání by se dalo nazvat příběhem  jak z televize. Kdysi třináctiletá Jaruška odjela na prázdniny k sestřenici do Domažlic a starší sestřenice, protřelá světem jela na tajný vandr, ovšem rodičům řekla, že jede na školní akci. A tak dostala jako přívažek mladší Jarku. Když dojely vlakem do Stříbra, mladší Jaruška se chtěla blýsknout a aby řeč nestála, řekla: „Stříbro, tady to znám, to je hezké město.“ Dívky vystoupily a cestou z nádraží potkaly partu chlapců, kterých se zeptaly, kde se dá stanovat. A tam právě byl o dva roky starší Kája. Samozřejmě si od té doby s Jaruškou psali a nakonec se 21.3. 1969 vzali v Kraslicích a začali žít ve Stříbře.

Narodily  se jim dvě dcery Jarka a Jitka, dnes už mají i vnoučata Jitku a Tomáše a pravnučku Nelinku. Že jim do života byl dán dar v podobě moudrých slov a zvažování se dcery přesvědčily brzy a nejvíce je prý dojala slova, když se měla narodit pravnučka Nela. „Tehdy se naši zachovali skvěle. Mávli rukou nad tím, že už v osmnácti bude vnučka maminkou a řekli slova, která nikdy nezapomenu, a za která jim budu stále vděčná. Řekli, je lepší, když nás bude o jednoho více, než-li by nás mělo být náhle o jednoho méně. Moc si jich za to vážím,“ uvedla dcera Jitka, dnes babička Nelinky.

Jak říkají oslavenci – nikdy se nehádali. „My pouze měli někdy výměnu názorů. A dětem říkám,  holky, pokud chcete být spokojené a šťastné ve vztahu, musíte udělat muže nepostradatelným. Respektovat ho, vážit si ho, přehlížet jeho chyby a milovat i jeho koníčky.  A hlavně ho neustále za všechno chválit,“ prozradila recept na šťastné manželství Jaroslava Šlaufová.

Dcery rády vzpomínají, jak se ptaly táty a jak nás máš rád? A ten řekl: Přerád.

Dodnes se celá rodina o víkendu schází. „Když se sejdeme všichni, je nás u stolu 10 a 3 psi. Maminka vaří dvě tři jídla, abychom si mohl každý vybrat, na co máme chuť. Máme naše rodiče opravdu moc rády, nikdy se nehádali, nikdy nás neuhodili a vytvořili nám krásné dětství i domov. Moc jim děkujeme,“ vzkazují dcery Jitka a Jarka s ostatními.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA