MAJÁLESOVÉ OSLAVY ZAPLNILY NÁMĚSTÍ

25 dubna, 2014|Posted in: Obecné

Dvaadvacátý stříbrský majáles se konal ve čtvrtek na stříbrském náměstí. Předcházel mu dlouhý průvod studentů od gymnázia až do centra města. Studenti měli téma skutečně světové, každá třída prezentovala jeden vylosovaný stát.

Po představovacím programu následovala volba krále majálesu, tentokráte to však prý nebyl král, ale car, jak  humorně poznamenal cenu předávající místostarosta Karel Lukeš. Nejlépe se totiž prezentovala třída G3, která přišla v ruském národním oblečení. „Všechny třídy losovaly a my dostaly Rusko. Kluci to měli jednoduché, vzali si košile a beranice, děvčata musela sáhnout do šatníků a upravovat a přešívat,“ uvedli za třídu G3 Nikola Jandová a Petr Kalavský. Na otázku, co udělají s klíčem od města, který pro tak slavnou událost získali, studenti se po sobě podívali a řekli. „Tak nabízí se, že to tu trochu vykrademe. Ale jen trochu,“ smáli se.

Na studenty se přišli podívat také žáci základních škol. „O tom, že každý rok tu bývá majáles jsme už slyšely, ale vidíme ho úplně poprvé. A je fakt úžasný. Nejvíce se nám líbily převleky Skotska a Ruska,“ shodly se Božena Šoffrová a Nikola Nekudová.

Kromě stánků s drobným prodejem nechyběl na náměstí také svatební háj, kde se mohli kolemjdoucí nechat fiktivně oddat. Letos se tam však žádná fronta netvořila. „Nějak to upadá, nikdo už se nechce poutat. Dříve se na těchto slavnostech oddalo několik desítek párů, tentokráte je jich pár, asi všichni dávají přednost svobodě. A to jsme pro ně ve škole vyrobili tak pěkná keramická srdce,“ uvedl student pořádající třídy G5 Filip Štědrý.

VIDEO Z AKCE ZDE: https://www.youtube.com/watch?v=kCUStDXMOqU&feature=youtu.be

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA