NA PLOVÁRNĚ BYLA HISTORICKÁ VOZIDLA

10 května, 2014|Posted in: Obecné

V sobotu 10. května se na bývalé stříbrské plovárně konalo setkání historických jednostopých i dvoustopých vozidel. Akci pořádal Stříbrský veterán klub a šlo už o třetí májovou jízdu. Na pět desítek originálních vozidla vyrazilo po startu na májovou jízdu po okolí, jejich trasa vedla do Pernarce, pak přes Pňovany do Heřmanovy Hutě na Kostelec, Velký Malahov a pak zpět přes Kladruby a Láz do Stříbra. „Odpoledne po jízdě ještě následuje hodnocení a také střelba ze vzduchovek. Občerstvení bylo na cestě zajištěno, nechyběly ani soutěže. Nejstarší vozidlo bylo z roku 1930 a účast byla i mezinárodní,“ uvedl Josef Dlouhý.

Unikátním kouskem mimo jiné byla i Tatra 12 z roku 1931, jejíž majitelem je Petr Liška z Losiné. Modré auto upoutalo mnoho diváků. „Musím říci, že je z 95 procent opravdu původní, dokonce i žárovky jsou staré 83 let a pořád svítí. Samozřejmě, musel jsem provést generálku motoru, ale celkem má najeto 83 tisíc kilometrů. Je po dědovi a v šedesátých letech ji naše rodina používala místo traktoru. Takže jeden řídil a druhý za ním tlačil zapřažený pluh. Všechno to autíčko vydrželo. Má dvanáct koní. Dnes už jezdíme jen na veteránské srazy, nebo si auto občas někdo vyžádá pro svatbu nebo jinou výjimečnou událost,“ usmíval se majitel a každému svůj vůz ukazoval.

Nejvíce na auta a motorky sahaly děti (kromě mě), ty se i posadily dovnitř, okukovaly i otevřené motory. „Je to paráda, nejvíc se mi líbilo to modré auto. taky ta jedna stará Jawa. Táta má taky motorku Jawu, už mě na ni i posadil, já mám motorky raději než auta,“ prohlížel si všechno osmiletý Ondřej Křen ze Stříbra.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA