TIP NA VÝLET: BEROUNSKÝ MEDVĚD
7 května, 2014|Posted in: Obecné
1 783x přečteno
Tradice vaření piva v královském městě Beroun je přibližně 550 let stará. Roku 1872 postavilo právovařečné měšťanstvo Berouna svůj pivovar, který vařil pivo až do roku 1978. Po dvacetileté odmlce oživili manželé Mayerovi tradici vaření piva v Berouně a založili soukromý domácí pivovar Berounský medvěd. Pivo je zde vyráběno spodním kvašením z tradičních surovin: pitné vody, ječného sladu, hlávkového chmele a pivovarských kvasnic. Pivo je spotřebiteli předkládáno jako nefiltrované, kvasnicové s bohatým obsahem vitamínu B.
Domácí pivovar Berounský medvěd leží na trase turistických cest do chráněné krajinné oblasti Český kras a do Křivoklátské vrchoviny. Dostupnost pivovaru je 20 minut z Prahy po dálnici D5, sjezd Beroun – centrum, nebo 2 minuty od vlakového nádraží Beroun.
A pro naše čtenáře se obětoval Laco Kajaba, který na místě provedl ochutnávku. „Chválím, doporučuji, zejména světlé pivo 11°a také polotmavé medové 13°- lahoda,“ zdraví Stříbrké.