V Sytně se konala pouť

22 června, 2014|Posted in: Obecné

Svatoaloiská pouť se konala v sobotu v Sytně. Podmračené počasí hned po ránu zpestřila kapela Amátovka, která procházela obcí a hrála všem pod okny. Dopolední program patřil hlavně dětem, poprvé v historii se zde konala pohádkový les. „Navrhla jsem to, neboť pocházím z Kostelce, a tam je to velmi oblíbená akce řadu let. Připravili jsme si kostýmy pohádkových bytostí, něco nám půjčil i Dům dětí a mládeže ze Stříbra. Zdá se, že to má úspěch, lidé chodí,“ uvedla jedna z iniciátorek Jana Řezníčková ze Sytna. Konec cesty hlídala čarodějnice u perníkové chaloupky, kde skutečně byly perníkové ozdoby, které si děti mohly na závěr otrhat. „Byla to hezká cesta, nejvíce se mi líbil vodník, čert a princezna. Splnila jsem úkoly a na konci cesty jsem si utrhla perníček z chaloupky,“ řekla Karolína Hanzlíková ze Sytna.

Odpoledne se postupně rozvíjelo v tradičním duchu. „Samozřejmě nechyběla oblíbená akce hod bečkou, kdy ženy i muži soutěžili o bečku piva. Návštěvníci si také užili dechovou hudbu Horalku, country se Staršími pány a pouťovou tancovačku,“ uvedl starosta Sytna Václav Bodiš.

Nejlepší v soutěži „Hod bečkou“ byli Zdeněk Škorvánek ml. ze Sytna a Petra Vraná ze Lhoty.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA