ŠLA K POPELNICI A NAŠLA KOTĚ V KRABICI

30 srpna, 2014|Posted in: Obecné

Lidé už asi ztrácejí soudnost, strkají zvířata do zahrad jiným

Na poslední srpnovou sobotu asi dlouho nezapomene Hana Štollová ze Stříbřa. Když vyšla z domu, všimla si na své popelnici v zahradě krabice. Když ji šla odstranit, uviděla kolem propíchané díry, a tak ji otevřela a uvnitř bylo malé kotě s plastovou injekční stříkačkou. A všechny víkendové plány prý vzaly za své. „Zrovna jsem měla odjet pryč a najednou tohle. Kotě je ještě hodně malé, neumí jíst, mělo by ještě sát od mámy. Nechápu, jak to může někdo takhle mámě odtrhnout. Kdyby aspoň bylo starší a umělo baštit. Zatím jsem tedy zůstala doma a po dvou hodinách krmím stříkačkou, následně masíruju bříško. Do krabice jsem dala termoláhev a deku. Uvidíme, jestli přežije. Každopádně si nemohu nechat, mám svých zvířat dost a své starosti. Pokusím se vypiplat a doufám, že si jej pak nějaký hodný člověk vezme,“ měla slzy v očích nálezkyně. Kotě je bílé s černými znaky a zdá se, že je na krmení stříkačkou zvyklé. Možná přišlo o mámu a majitel neměl sílu se o něj starat. Ovšem zbavit se takto živého tvora není zrovna dobrý příklad. „Pokud někdo chce mít kočku a nechce mít koťata, tak přece na to musí myslet dříve a dát kočičku kastrovat. Co to je vůbec za lidi,“ posteskla si Hana Štollová.

V žádném útulku si kotě vzít nechtějí a první oslovení lidé nemají zájem. Každý se nad podivným chováním majitele zastavuje. „Kotě v krabici dát někomu do zahrady? No, a kdyby zrovna nebyl doma, třeba byl na dovolené, tak to kotě tam vlastně umře. Co to vůbec je za nápady, když chce někdo mít koťata, tak si je musí dopředu inzerovat. A když je nechce mít, tak musí dát kočku kastrovat. Já bych nemohl takhle živému tvoru ublížit, mám psíka a člověk má ke svému zvířeti přece nějaký vztah. Tohle chování se mi nelíbí,“ uvedl Miroslav Natov ze Stříbra.

Městská policie ve Stříbře by odložení kotěte musela řešit s odborem životního prostředí. „Nejsme uzpůsobeni na to, abychom mohli přijmout kotě, ani nemáme pro kočku klec. V podstatě by to musel řešit odbor životního prostředí, který by musel někde sehnat umístění v útulku. Co se týče osoby, která kotě takto odložila, vystavuje se trestnímu postihu, neboť kotě mohlo i uhynout,“ uvedl velitel Městské policie ve Stříbře Tomáš Sedlář.

Případní zájemci mě mohou kontaktovat, kotě by cca 10. září mohlo být už v pohodě a baštit. Je to kocourek!

sihelskamartina@seznam.cz

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA