SLOVÁCI MĚLI ROZLUČKU S LÉTEM

7 září, 2014|Posted in: Obecné

Obec Slovákov, která funguje ve Stříbře přes deset let, pořádala akci pod názvem Loučení s létem. Děje se tak každoročně v září, kdy Slováci připraví odpoledne pro rodiny. Děti si zasoutěží, zahrají různé hry, pak mohou ochutnat různé slovenské specialitky. „Letos jsme připravili pravou kapustnicu, tedy česky zelňačku. K tomu jsou zde na ochutnávku také sladké pečené dobroty. Dětí letos přišlo poskrovnu, ale i tak jsme se dobře bavili. Nově jsme vyrobili chodící špalky a také kreslenou tabuli, kde děti posouvají míček do cíle. Potěšilo nás, že se přišel podíval i pan senátor Miroslav Nenutil se svou chotí a také ochutnal slovenskou polévku. No a už zveme na další akci, která bude 6. prosince, takže na Mikulášskou nadílku,“ uvedl Ján Považanec, který se na akci aktivně podílel.

Mezi dětmi pobíhala šestiletá Renátka Andrlová, která právě nastoupila do první třídy. „Ve škole se moc líbí, protože máme hodnou paní učitelku. A tady mě to také baví, zkoušela jsem chodit na špalcích, házela míčky, dostala jsem limonádu a nějaké dobroty,“ řekla malá slečna.

I osmiletý František Rubín byl spokojený. „To chození na špalcích nebylo jednoduché, protože jsou docela velké a těžké, takže zvedat je na provázcích bylo namáhavé. Ale zvládl jsme to. Strýc říkal, že vezme pilu a zmenší je, aby byly lehčí. Hodně jsem si tu hrál s pejsky, co tu jsou, ochutnal jsem buchtu, byla moc dobrá a dal jsem si limonádu,“ řekl mladý návštěvník.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA