„JIRÁNCI“ SE PŘEDSTAVILI LETEM SVĚTEM

9 října, 2014|Posted in: Obecné

Zajímavá výstava byla ve středu v podvečer zahájena ve stříbrské knihovně. Nese název Letem světem – Řecko a Turecko, a fotografie pro návštěvníky vystavili Ladislav a Květoslav Jiránkovi. „Jde o malou neformální výstavu, zájemci zde uvidí snímky z našeho cestování. Já jsem konkrétně nafotil Řecko, můj syn Květoslav pak Turecko. Jsem velký cestovatel, každý rok někam jezdím a samozřejmě rád fotografuji. Mám doma tisíce snímků, zhruba třicet let jsem fotil na klasiku, tedy na filmy a posledních deset let pracuji s digitálním fotoaparátem,“ uvedl Ladislav Jiránek, který souběžně pravidelně vystavuje v předsálí stříbrské radnice a momentálně tam bude na listopad instalovat snímky ze stříbrské štoly.

Návštěvníci si připili na zdar výstavy a oba autory pochválili. „Já prostě Jiránky miluji, takže si ráda jejich fotografie chodím prohlížet,“ smála se Alena Faltermeierová ze Stříbra.

Z Plané přijela také fotografka Eva Chvojková, která přivezla i Miloslava Tomáška. „Slávka znám mnoho let, jsme přátelé. Ráda si jeho díla prohlédnu a vím, že i on umí ocenit snímky druhých. Sama mám momentálně v Plané na radnici malou výstavu, kdo by chtěl, může se přijet podívat do 15. prosince, jde o fotografie ze Srí Lanky,“ uvedla Chvojková.

Stříbrská výstava bude k vidění až do 5. listopadu v provozních hodinách knihovny.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA