PŘEDNÁŠKA – ZELENÉ POTRAVINY A JEJICH PŘÍNOS PRO ORGANISMUS!

20 ledna, 2015|Posted in: PRO ŽENY

Uspěchaná doba, stále vyšší nároky, stres. To vše velkou měrou zatěžuje lidský organismus a když připočteme ještě veškerou chemii v potravinách i kolem nás, tak máme jako lidé zaděláno na samé nepříjemnosti, které nám časem naše tělo předloží. Paní Petra Klukanová o tom ví své a rozhodla se proti tomu bojovat. Po řadě studií a přednášek se rozhodla svůj vyživovací styl změnit a zaměřila se na tak zvané zelené potraviny. V následujících řádcích se tak dočtete, co vlastně zelené potraviny jsou, jaké jsou jejich klady a proč by je lidé měli užívat.

Co jsou zelené potraviny?

Dalo by se říci, že zelené potraviny jsou dnes v módě. Spousta lidí polyká zelené tablety Chlorelly a popíjí zelený nápoj z mladého ječmene. Ne nadarmo se jim říká superfood, nebo-li superpotraviny. Dávají živiny, vitaminy, minerály a antioxidanty v přirozené podobě, které bohužel už současná strava nenabízí v dostatečném množství. Dokonce i podíl živin v čerstvé zelenině se za posledních dvacet let významně snížil v důsledku způsobu pěstování, stavu životního prostředí a vyčerpané půdy. Zelené potraviny tedy tělu dodají to, co potřebuje, aby mělo sílu bránit se vlivům okolí, posiluj&iacut e; přirozenou imunitu organismu. Mladý ječmen a chlorela působí celistvě, přirozeně, zničí škodliviny, které se do těla dostanou často právě i nevhodnou stravou. Jsou zásadotvorné, působí významně při překyselení organismu a upravují zažívání. Mají také vysoký obsah chlorofylu, který zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin, brání zánětům a infekcím. Kromě toho svým složením a působením na organismus mají sytící a regenerační efekt. Bolesti hlavy, zad, problémy se spánkem, chronická únava, vysoký tlak, zažívací potíže, pocity úzkosti, to jsou civilizační neduhy v současné populaci tak rozšířené, že je mnozí lidé považují za přirozenou součást života. Na nepříjemné obtíže už si tak trochu zvykli, smířili se s tím, že je musí protrpět. Tento stav považují v podstatě za normální. Ale normální je být zdravý. Naše zdraví je do značné míry závislé na životním stylu, kterým žijeme. Tyto problémy zelené potraviny dokáží řešit.

Jak jste  se dostala k těmto zeleným potravinám?

Dostala jsem se k nim jinak než většina lidí, kteří je začali jíst kvůli svým nebo zdravotním problémům svých blízkých. Jsem původně zdravotní sestra, ale dávala jsem přednost přírodním způsobům léčby. Četla jsem knihu, která se týkala překyselení organizmu a tam se dočetla o zeleném ječmeni a Chlorelle. Začala jsem hledat na internetu články, různé diskuze a hlavně zkušenosti lidí. Koupila si je a začala jsem je jíst. I když jsem neměla žádné zdravotní problémy, poznala jsem účinky. Měla jsem více energie a už 3 roky jsem nebyla nemocná. Když jsem cítila, že na mě něco jde, zvýšila jsem dávky Chlorelly, kt erá má antibakteriální účinky a druhý den mi bylo dobře. Naposledy jsem pracovala pro farmaceutické firmy. Navštěvovala jsem lékaře. Poznala jsem, že v tomto průmyslu jde hlavně o peníze. Jak říká MUDr. Hnízdil, nejznámější celostní lékař, kterého velmi obdivuji: „Nejlepším doktorem je každý sám sobě. A to bez léků. Jen bychom se měli naučit signály svého těla poslouchat a včas se podle nich zařídit. Jinak totiž hrozí, že budeme skutečného doktora velmi brzy potřebovat.“

Nemám samozřejmě nic proti lékařům, vážím si jich a obdivuji jejich práci, jen si myslím, že člověk by měl být zodpovědný za svůj život a své zdraví a nenechávat za sebe rozhodovat jiné. Pro některé lidi je lékař obrovská autorita. Rozhoduje o tom, co nemoc je a co není. Málokdo si uvědomuje, že nemoc není náhoda. Je to informace, že něco děláme špatně, že nám tělo chce něco říct. Většina lidí jde k lékaři a nechá si předepsat nějaké chemické léky. Ty jen potlačí příznaky, ale neléčí skutečnou nemoc, naopak při dlouhodobém používání v důsledku nežádoucích účink ů způsobí další onemocnění, tak nám lékař předepíše další léky. Proto tolik, hlavně starších lidí, bere několik druhů léků a tím vydává i spoustu peněz. Tak funguje farmaceutický průmysl. Vyrábí si pacienty. Jeho prvotním cílem není léčit lidi, ale peníze.

Proč jste připravila  přednášku o potravinách pro veřejnost?

Se zelenými potravinami mám velmi dobrou zkušenost a doporučuji je dál. Myslím, že by pomohly spoustě lidí. Setkala jsem se s tím, že je někteří vůbec neznají nebo o nich už slyšeli, ale moc toho neví. Proto jsem ráda, že paní Yvetta Uhříčková, přijala mé pozvání. Přednáší po celé republice s velkým úspěchem. Je vystudovaná fyzioterapeutka s 20-ti letou praxí. V oblasti zelených potravin se pohybuje již 9 let. Tato obdivuhodná žena vypráví o zelené cestě s humorem a láskou. Já jsem její přednášku ještě neslyšela a moc se na ní těším. Chtěla bych, aby to nebyla jen předn&aacut e;ška, ale příjemné setkání a popovídání.

Přednáška pro všechny zájemce se bude konat ve stříbrském domě dětí 29. ledna od 18 hodin.  (PI)

 

klukanová lll1 lll2