KOBLENOVÁ V ROLI OLGY VE FILMU EVŽEN ONĚGIN!

7 února, 2015|Posted in: Obecné

Karolína Koblenová ze Stříbra, to je jméno, které můžete znát ze světa fotografů, grafička a modelka je už ve světě známá, nyní po několika rolích získala možnost zahrát si Olgu ve volné adaptaci části románu Evžen Oněgin. Studentský film režíruje Jiří Horenský z Prahy, je zaměřený zejména na část, ve které Taťána píše svůj pověstný dopis. „Rozhodli jsme se pro minimalistický dobový snímek, který se nebojí trochy moderního vyprávění a určitých vyhraněnějších scén, sejmutí určitého patosu z ruské romantické beletrie. Točili jsme na zámku v Holešově u Zlína,“ uvedl režisér Jiří Horenský.

Natáčení pomalu finišuje. „Film je v současné době v postprodukci a spatřit světlo světa by mohl ještě v tomto měsíci s pravděpodobnou malou premiérou přímo na zámku. Slečna Karolína Koblenová ztvárnila roli Olgy, Taťáninu sestru, vlastně vrchol pomyslného milostného trojúhelníku s Oněginem a Lenským. Ačkoliv její role patří k vedlejším, byla schopná do ní vdechnout život a duši, a tak dokonale Olgu oživit,“ chválil režisér původem stříbrnou obyvatelku. „Navíc Karolína je velmi odolná, má velkou výdrž a trpělivost, dokázala se přizpůsobit a měla neustále dobrou náladu i v těch  náročných podmínkách, kdy jsme točili třeba čtyři celé noci po sobě. Velmi jí slušely  dobové kostýmy, které byly speciálně vyrobeny pro tento film a navrhla je úžasná Katarína Chvalová,“ dodal Horenský.

Karolína Koblenová se už na hotový film těší. „Pro mě to byla úžasná role, zahrála jsem si s Erikem Sovjákem, který ztvárnil Vladimíra Lenského a Martinem Jaškem, který  byl filmový charismatický cizinec Evžen Oněgin. Nesmím zapomenout na Veroniku Lapkovou, která hrála Taťánu a řadu dalších herců, nelze všechny jmenovat. Všichni byli skvělí, natáčení bylo pohodové, myslím, že diváci ocení i prostředí a kostýmy,“ uvedla Karolína Koblenová.

Film byl natočen s velkou podporou Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně za velmi finančně omezených podmínek.

Na Tachovsko bude uveden v případě zájmu místních kin.

Foto: Jakub Zvoníček

POP:
0,1  Karolína Koblenová jako Olga Larina
2    Olga Larina a Vladimir Lenskyi  (Karolína Koblenová a Erik Sovják)
3 Evžen Oněgin (hraje Martin Jašek)
černobílé foto: Jiří Horenský – režisér
olga olga1 olga2 olga3 ZZ Jiří Horenský