PRÁZDNINOVÝ TIP – BÄRENSTEIN

24 února, 2015|Posted in: Města, Obecné

Bärenstein je hora na německé straně Krušných hor s nadmořskou výškou 898 metrů.
Nachází se přibližně dva kilometry severně od stejnojmenné obce. Stejně jako blízké vrchy Pöhlberg a Scheibenberg, které Bärenstein o několik desítek metrů převyšuje, vznikl erozí okolí rozsáhlého lávového výlevu a je tvořen bazaltem. Po úpatí hory vede okružní cesta s mnoha vyhlídkovými místy. Na vrcholu je v současnosti rozhledna s hotelem a restaurací. Tolik říkají internetové zdroje.
Já se tam vydala tento víkend, v rámci ozdravovacího pobytu na čerstvém vzduchu. Dole svítilo krásné slunce, ale pomalu s výstupem se kolem naší skupiny začala kupit tmavá oblaka a fučel pěkný vítr, což můžete slyšet i na přiloženém videu. Přesto jsme to nevzdaly, neb ženy umí zvládnout vše. Pohled ze shora byl fajn, na to že byla nízká viditelnost, jsme přesně dokázaly určit, co se kde nachází. Nejvíce nás samozřejmě zaujal pohled na českou stranu, kdy jsme určovaly dům po domu ve městě Vejprty. Na rozhlednu jsme nešly, už jsme byly z toho větru dost unavené.  Pohled z laviček nám stačil.  Nutná byla fotografie u dřevěného medvěda, kterého mají tamní obyvatelé ve znaku.
Říkala jsem si, tolik let jsem ve Vejprtech jako dítě žila a nikdy by mě nenapadlo, že je uvidím od sousedů. Hraniční potok s výstražnými tabulemi byli dostatečnou hrozbou pro děti, aby hranici nepřešly. Byť vlastně východní..:-).
Dnes se můžete courat sem tam dle libosti, Němci chodí na odpolední procházku do Čech, Češi do Německa. Přátelí se, chodí na společné akce. U vejprtského přechodu je tak zvané souměstí, kde bývají různé akce. Doporučuji, konečně Krušné Hory doslova obrostly bohatou vegetací a nové stromy už zcela zakryly původní nemocné pahýly. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA