MUZEUM JE PLNÉ DĚTSKÝCH PRACÍ

18 března, 2015|Posted in: Obecné

V pondělí se konala slavnostní vernisáž výstavy pod názvem Vlastníma rukama, kde mohli návštěvníci vidět různé obrázky a díla od dětí z výtvarného oboru ZUŠ ve Stříbře. Výstavu připravila Veronika Kořanová. „Dnešní sláva by měla patřit učitelce Barboře Albrechtové, ale ta je delší dobu nemocná, proto jsem se výstavy ujala já. Obrázky jsme ještě vybraly spolu, je tu k vidění kolem stovky děl různých technik. Vše malovaly děti od pěti do osmnácti let. Návštěvníci tak mohou vidět perokresby, kresby tužkou, suchou a mokrou malbu, škrábání, grafiky a další techniky.Děti se ještě nedrží zajetých konvencí, jako že tráva by měla být zelená a podobně, proto jsou jejich kresby úžasné a veselé,“ uvedla Kořanová.
Zajímavý obrázek měla na výstavě sedmiletá Magdalenka Nozarová. „Kreslila jsem kočku, jedna půlka byla dělaná tuší a druhou půlku jsem vymalovala pastelkami. A pozadí pak bylo opačné, za kočkou z pastelky je pozadí malované tuží a naopak.  Doma mamince také kreslím obrázky a ještě se chodím učit hrát na flétnu,“ řekla malá slečna.
Práce dětí také obdivovala Květa Záhořová. „Výstava se mi líbí, děti jsou šikovné a je dobře, že někdo takové výstavy pořádá, je to v podstatě prezentace ZUŠ. Dávám jedničku s hvězdičkou,“ uvedla Záhořová.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA YY1 YY2 YY3 YY4