OLDA NOVÁK PŘEDVEDL VÝCVIK KONÍ BEZ NÁSILÍ – VRBICE

12 dubna, 2015|Posted in: Obecné

Sobotní odpoledne lákalo zájemce do Vrbice na ukázku nenásilného výcviku koní, který vedl zkušený Olda Novák z Prahy. Ten se výcviku věnuje řadu let a vede přímo školu přirozené komunikace s koňmi a horsemanshipu. Lásku ke zvířatům získal už v dětství, kdy vyrůstal na vesnici, jeho zkušenosti navíc prohloubil pobyl v Mongolsku. Do Vrbic jej pozvala chovatelka čtyř koní Markéta Šilhavá. „Pana Nováka znám dobře jako člověka, který má k přírodě kladný  vztah. Měl jsem u něj koně na výcviku a jeho přístup k nim moc obdivuji. Žila jsem dlouho v Plzni, ale vždycky jsem měla ráda koně, i to byl jeden z důvodů, proč jsem Plzeň vyměnila za místo na venkově. Jsem tu už sedm let a jsem spokojená. Manžel mého koníčka , tedy chov koní, toleruje a hodně mi pomáhá, sám je myslivec. Máme nyní devítiměsíční dceru Markétku, kterou také vedeme k lásce k přírodě a ke všem tvorům,“ uvedla organizátorka akce Markéta Šilhavá.
Na výcvik koní se přijela podívat i Vlaďka Veselá ze Stříbra. „Udělali jsme si s rodinou malý výlet. Naše pětiletá Niki totiž koně miluje a tvrdí, že až bude velká, nechce mít byt, bude prý spát ve spacáku v ohradě s koňmi,“ řekla se smíchem mladá maminka. „Výcvik mě zaujal, původně jsem si tu akci představovala trochu jinak, ale i takto to bylo opravdu velmi zajímavé,“ dodala Veselá.
http://www.oldanovak.cz/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA