DOBROVOLNÍ HASIČI SE SEŠLI V BENEŠOVICÍCH

1 dubna, 2015|Posted in: Obecné

Dobrovolní hasiči si zvolili nové okresní vedení

Za posledních pět let zasahovali dobrovolní hasiči v okrese Tachov u 1636 událostí, z toho bylo 542 požárů. I to zaznělo v hodnocení uplynulého období na shromáždění delegátů sborů dobrovolných hasičů okresu Tachov, které proběhlo uplynulou sobotu v Benešovicích. Práci dobrovolných hasičů ocenil ve své zdravici i host poslanec Václav Votava, který shromáždění navštívil společně se senátorem Miroslavem Nenutilem. Za profesionální hasiče přijal pozvání ředitel územního odboru Tachov Přemysl Kosina.

Hasiči hodnotili to, co se jim podařilo například v práci s mládeží, v preventivní činnosti i při spolupráci na kulturním a společenském dění ve svých obcích. Sbory dobrovolných hasičů jsou na malých obcích jednou z mála organizací, na které se starostové mohou kdykoliv obrátit o pomoc nejen při mimořádných událostech. Hrdí jsou hasiči z Tachovska také na úspěšné zvládnutí pořadatelství krajského kola v požárním sportu v roce 2014 ve Stříbře.

Velký dluh naopak vidí vedení hasičů v okrese v malém zájmu členů o získání odbornosti Hasič a Preventista II. a III. stupně.

Shromáždění v Benešovicích bylo volební a volil se nový výkonný výbor na další pětileté období. Předtím si ale delegáti připomněli funkcionáře, kteří je opustili navždy – Jaroslava Slámu a starostu Miroslava Lukeše.

Novým starostou výkonného výboru okresního sdružení byl delegáty zvolen Pavel Pechát, náměstky Jiří Vacek a Jiří Kohout, členy Jiří Havlovic, Eva Jančová, Martin Volka. Vedoucím odborné rady velitelů se stal Václav Zimák, vedoucí odborné rady mládeže Hana Kolářová a vedoucím odborné rady prevence Miroslav Pavlíček. Volila se i kontrolní a revizní rada ve složení – předsedkyně Věra Hrobaříková a členové Petr Ansl a Miroslav Šilhavý.

Delegáti se shodli i na úkolech pro nové období. „Z úkolů, které nás čekají bych vyzvedl tři priority – práci s mládeží, zvyšování odbornosti členů a také dotažení administrativních úkonů v souvislostí s novým občanským zákoníkem,“ uvedl novopečený okresní starosta hasičů Pavel Pechát.

(jaša)

4F_wdCJMqpmPqU7V4Q0BmgM4nrZnOM5LMZD06pAEg4SU1NS9EAS-0tEk2-5dMGf62DzzBkY 7lbwdG0fd9QywYdx3bcBmgM4nrYWsLU3jazbi9E6K_3nUS_qEAS-0tEk2-5dMGf62DzzBkY t1pwdOkk71FhFsUMf-YBmgM4nrbToQe3WKkrO1fAJzkjzpCREAS-0tEk2-5dMGf62DzzBkY VdiwDaX5xhyl76LPNAb6s0zRBS9EXG9yAVEP_wgfl4rNAw6OV-21yw59UIcaCVwTF5VonwE