V ČERNOŠÍNĚ SE KONALO OKRESNÍ KOLO MLADÝCH CYKLISTŮ

6 května, 2015|Posted in: Obecné

Okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů  se konalo v Černošíně. Cílem je podnícení zájmu žáků o dopravní výchovu.  Soutěž vyhlašuje vždy Ministerstvo dopravy BESIP,  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Policejní prezidium PČR a ČČK.

V Černošíně se tato soutěž konala podruhé. “ Naši žáci řadu let vyhrávají a dokonce v roce 2013 se dostali až do evropského kola. A tak  před dvěma lety zde také vzniklo dopravní hřiště a pokusili jsme se získat možnost pořadatelství, což se povedlo. Letos se zde utkali žáci ze šestnácti škol.  Opět naši žáci zvítězili, jsme opravdu hrdí, že mají takové znalosti, které ukazují veřejnosti už deset let. Ale velkou zásluhu na tom má samozřejmě učitelka  Naděžda Pezlová, která svou metodou práce dokáže děti tolik naučit,“ uvedla ředitelka školy  Dagmar Varousová.

Děti soutěžily ve čtyřech disciplínách:

pravidla provozu na poz.  komunikacích (testy)

jízda podle pravidel na dopravním hřišti

jízda zručnosti

poskytování první pomoci

Žáci ZŠ Černošín zvítězili  v obou kategoriích družstev i v jednotlivcích a postupují do krajského kola této soutěže.

Složení vítězných družstev:

Mladší žáci :Eliška Pokorná, Ellen Marková, Marek Majerčík, Vladislav Jersák

Starší žáci : Adéla Marková, Michaela Mičková, Lucas Šupica, Pavel Novotný

Jednotlivci:  mladší žáci –vítěz Vladislav Jersák

mladší  žákyně – vítězka Eliška Pokorná

starší žáci – vítězové -rovnost bodů -2 žáci Pavel Novotný a Lucas Šupica ,

starší žákyně –     vítězka Adéla Marková

 

Foto: Martina Janotová

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA