BÁRA ZEMANOVÁ SPLNILA SEN ŠKOLAČCE

15 června, 2015|Posted in: Obecné

Praktická dvouletá škola pro handicapované žáky v Macháčkově ulici v Plzni zažila koncem školního roku velké hudební zpestření. Žáci  druhého ročníku měli za úkol nakreslit někoho, koho mají rádi a kdo jim přináší radost. Míša Šťastná, která se pohybuje na vozíku, nakreslila zpěvačku Báru Zemanovou a ani netušila, že ji za pár dní uvidí na vlastní oči přímo ve škole. „Protože můj manžel se pohybuje v muzikantské sféře a Báru osobně zná, tak jsme si dovolili ji do školy mezi děti pozvat. A bylo vidět, že to udělalo všem velkou radost,“ vysvětlila, jak se do školy zpěvačka dostala, pedagogická asistentka Petra Brožková, jejíž manžel hraje ve skupině Revolever.
Pro děti to byl obrovský zážitek. „Už jsem Báru dříve viděla, ale to, jak nám tu krásně zazpívala ve škole, to bylo jedinečné. Měla tu svého kytaristu, všichni jsme se sešli v největší místnosti ve škole. Bylo vidět, že si to spolužáci užívají a Míša jí pak předala obrázek,“ řekla sedmnáctiletá Anežka Balounová.
Ve vedení této školy, která spadá pod OŠ, ZŠ a a MŠ Zbůch, je ředitelka Milena Peteříková. „Neviděla jsem důvod, proč nesplnit jedno hezké přání. A teď vím, že to bylo správné, pro ty děti to byl tak silný emotivní zážitek, tančily tu, bylo tu vidět dokonalé splynutí zpěvačky s dětmi, i mě to dojalo. Věřím, že na to budeme všichni dlouho vzpomínat a Báře ještě jednou moc děkujeme,“ uvedla Milena Peteříková.

MarS
Foto: archiv školy

 

bara_zemanova1 bara_zemanova2 bara_zemanova3 bara_zemanova4 bara_zemanova5 bara_zemanova6 bara_zemanova7 bara_zemanova8 bara_zemanova9 bara_zemanova10 bara_zemanova11 bara_zemanova12