CYKLOSTEZKA BUDE DO SRPNA HOTOVÁ

6 června, 2015|Posted in: Obecné

Už je to tak, Stříbrští dlouho volali po spojení Těchlovic a Stříbra cyklostezkou a nyní začala výstavba. Stavba byla zahájena v květnu a předpokládané dokončení je naplánováno na 31. července letošního roku. „Dílo by mělo být pak předáno do sedmi dnů po dokončení stavebních prací a v  srpnu tedy proběhne kolaudační řízení. Cena díla by se měla pohybovat kolem dvou miliónu osmi set tisíc,“ uvedl vedoucí hospodářsko-investičního odboru ve Stříbře Zdeněk Botek.
Počátek cyklostezky bude přímo u konce zahrádkářské kolonie a samozřejmě půjde jen o stezku pro chodce a cyklisty, motorová vozidla budou mít vjezd zakázán. Nebude chybět dopravní značení a stezka pak bude končit v hraně vozovky u obce Těchlovice na pravé straně.V místech křížení se s další komunikací bude umístěno zábradlí. Podobným způsobem (kůly, bočním hrazením) budou upraveny další vjezdy k poli. 
Na stezku se nejvíce těší rodiny s dětmi. „Tady v podstatě není s dětmi na kolech kam jet, jen do kasáren. Takto bychom mohli všichni jezdit po stezce do Těchlovic, kde se občerstvíme, děti si dají zmrzlinu a buď se stejnou cestou vrátíme, nebo můžeme, až tedy naše děti víc dorostou, jet směrem na Svojšín. V Otročíně je pak cesta do bývalých stříbrských kasáren. No, a pokud by město získalo peníze, tak by vůbec nebylo špatné takový okruh vytvořit a označit jako stezku, myslím, že by to řada rodin ocenila,“ myslí se Štěpánka Badawy ze Stříbra.
(MarS)
Foto: Barbora Houdková – díky!
mapa

 

techlovice_stezka9 techlovice_stezka8 techlovice_stezka7 techlovice_stezka6 techlovice_stezka5 techlovice_stezka4 techlovice_stezka3 techlovice_stezka2 techlovice_stezka1