BLEŠÍ TRH V MÁNESOVĚ UL. SE TĚŠÍ VELKÉ OBLIBĚ

22 srpna, 2015|Posted in: Obecné

 Už téměř tři roky  se ve Stříbře konají bleší trhy, které založily dva mladé maminky na mateřské dovolené. Měsíc od měsíce tak stoupá návštěvnost a přibývá spokojených zákazníků. „Jsem na mateřské dovolené a před rokem jsem se dostala na bleší trh v Konstantinových Lázních. Říkala jsem si, že je škoda, že to nebývá ve Stříbře a jak jsem tak nad tím přemýšlela s Hankou Veselých, tak jsme se toho ujaly samy,“ říká Lucie Benešová, spolupořadatelka akce. „Začínaly jsme v kulturním domě, ale ten byl z ruky a moc lidí tam nechodilo. Teď to děláme jednou měsíčně v centru města a musím říci, že nám chodí stále více zákazníků i prodávajících. Většinou tu prodejci nabízí věci po dětech, ale v nabídce bývají i domácí výtvory, produkty, někdy i domácí potřeby, spotřebiče a podobně. Je to taková všehochuť,“ usmívala se mladá maminka.
Kupujících bylo za dopoledne hodně, mezi nim byla i Veronika Špirochová ze Stříbra. „Mají tu hezké věci, po dětech téměř neobnošené. Některé dokonce vypadají jako nové a je to velký rozdíl dát za to v obchodě několik stovek a tady pak několik desetikorun. Zvláště mladí rodiče si nemohou drahé hračky a oblečení dovolit. Jsem na mateřské, splácíme hypotéku na bydlení a ještě jednu půjčku. K tomu máme dvě děti, a tak dávám na ceny pozor. V některých obchodech se mi zdá zboží až předražené,“ říká Špirochová, která přišla na trh se čtyřletým synem Danečkem a čtyřměsíční dcerkou Eliškou.
Mezi návštěvníky bylo také slyšet, že doba řadu lidí rozmazlila, že zbytečně se pořád tvoří a prodávají nové věci a auta ve velkém. Že by lidstvo mělo začít šetřit, a tím by pomohlo i přírodě..   Za mě – souhlasím, samotnou mě zajímá, kam budeme za x let dávat mraky PET lahví, aut, počítačů adt..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA