DO LHOTY ZATÍM OKLIKOU – DĚLAJÍ SILNICI

12 srpna, 2015|Posted in: Obecné

Tento týden a ještě řadu dní je uzavřena vozovka mezi Lhotou u Stříbra a Sytnem. Probíhají tam totiž stavební práce, konkrétně se opravuje silnice, která byla plná výmolů. Město Stříbro za nový povrch zaplatí přes šest set padesát tisíc korun. „Z toho jsme dvě stě padesát získali díky dotaci z Plzeňského kraje. Dílo by mělo být dokončeno do 30. září, ale  už nyní firma dělá finální povrch,“ uvedl místostarosta Stříbra Martin Záhoř.
Zkratku využívalo mnoho lidí, nyní zatím jezdí kolem bývalého kravína směrem na Heřmanovu Huť. „Já jezdím do Lhoty do práce, zrovna tedy potřebuji tuto cestu, ta druhá je delší. Ale nevadí mi to, já jsem ráda, že se to opravuje, protože tam byla silnice samá díra a člověk ani nevěděl, jak to projet,“ uvedla Jana Řezníčková ze Sytna.
I Lhotští obyvatelé jsou spokojení. „Bylo to potřeba, byl to nebezpečný úsek, jezdí tam děti na kolech. My, když jeli do obchodu, tak jsme se báli, že se něco na autě rozbije, takové to byly rány. To je dobře, že se tu pro nás něco dělá,“ zhodnotila to Hana Mašková ze Lhoty.
Město prý tímto s Lhotou nekončí. „Ještě tam provedeme nějaké zásahy. Plánujeme oplocení dětského hřiště, v příravě je také úprava dopravní situace a centrální části u autobusové zastávky. Navíc probíhá stavební řízení na revitalizaci rybníka ohledně vypouštění a bezpečnostního přelivu. Uvažujeme i o zavedení vodovodního řádu, ale to nejdříve provedeme anketu, jestli vůbec bude zájem,“ dodal místostarosta Záhoř.
Fotografie0266 Fotografie0267 Fotografie0269