PRÁCE NA CYKLOSTEZCE FINIŠUJÍ

4 srpna, 2015|Posted in: Obecné

Dlouho očekávaná cyklostezka, která spojí Těchlovice se Stříbrem už je téměř před dokončením. Obyvatelé se už těší, i když, jak sami říkají, k dokonalosti má stezka zatím daleko. „Jsem ráda, že tu bude, ale trochu se mi nezdají ty sjezdy na silnici. Přijdou mi nebezpečně udělané. Dospělým to asi vadit nebude, ale o projíždějící děti bych měla strach, jsou přímo kolmé k silnici,“ uvedla Jana Krajícová z Těchlovic.
Leona Semradová ze Stříbra si už trasu také vyzkoušela. „Zatím se mi to jeví jako nedodělané, ale asi je ještě brzy to hodnotit. Jinak super, že aspoň kousek nemusíme překážet řidičům na silnici,“ říká cyklistka.
Podobně mluví i Jana Kastnerová.  “ Je to paráda, nějaké mouchy by to mělo, například, že stezka začíná dost daleko za Stříbrem, takže stejně musíme jet kus po hlavní silnici, než se na stezku napojíme. To je škoda, ale jinak OK,“ řekla mladá maminka.
Starosta Stříbra Karel Lukeš zatím vidí stezku jako stavbu. „Jde stále ještě o stavbu, kde se plno věcí dodělává, nejde o předané dílo. Ke kolaudaci dojde až za několik týdnů, neboť chceme ještě zbudovat chodník od těchlovického počátku stezky do obce. Teprve pak bude dílo předané jako dokončené,“ uvedl starosta.
Případní cyklisté by tedy zatím neměli stezku využívat.
Foto: Barbora  Houdková
Fotografie0001_36 Fotografie0002_31 Fotografie0003_29 Fotografie0006_14 Fotografie0007_12 Fotografie0008_11