MARIÁŠNÍCI SE CHYSTAJÍ V SOBOTU DO TISOVÉ

15 září, 2015|Posted in: Obecné

Na přelomu srpna a září se konal v Budislavicích u Mladého Smolivce druhý ročník mariášové čtyřiadvacetihodinovky.  Tato netradiční soutěž se zrodila v hlavě tamního mariášového nadšence Luboše Kříže, který do mariáše zasvětil celou rodinu včetně dětí a manželky Marie a odehrál nespočet mariášových partií.

Turnaj začal v pátek 28. srpna úderem 19. hodiny. Zúčastnilo se ho 19 hráčů z celé ČR, kteří vydrželi celých 24 hodin. Tachovský region zastoupili František Hlas, Roman Hnojský, Zdeněk Liška a Josef Poláček. Ač se naši borci snažili sebevíc, přesto jim nejlepší místa utekla, nejlepší byl totiž pražský Tomáš Fanta, druhý pak byl Alois Václavík z Mariánských Lázní a třetí Miloš Kučera z Pardubic. Z  Tachovska se nejlépe umístil Roman Hnojský ze Stříbra, který získal pěknou devátou pozici. „Každopádně to byl pěkný turnaj a díky skvělé kuchyni paní Křížové jsme tam měli téměř domácí a velmi přátelskou atmosféru. Doufám, že teď přijde hodně soupeřů do Tisové, kde proběhne sedmý turnaj Rohozec ligy v míchaném licitovaném mariáši. Očekává se účast sedmi desítek hráčů z celé republiky,“ uvedl stříbrský Roman Hnojský.

Na tuto soutěž se mohou přihlásit i neregistrovaní hráči respektující pravidla Českého svazu mariáše. Akci pořádá oddíl MK EUTIT Mariánské Lázně. Takže zájemci, nezapomeňte na sobotu 19. září od 9 hodin v Tisové u Tachova.

MarS 

Foto: Václav Blovský

marias