DO HNĚVNIC PŘIŠLY DVĚ STOVKY TURISTŮ

29 září, 2015|Posted in: Obecné

Svatováclavský vejšlap se konal na sváteční den ve Stříbře. Organizuje jej Karel Kašpar a připojuje tak stříbrské turisty k dalším skupinám, které tento den mají stejný cíl.  „Letos naše trasa končila v Hněvnicích, kde jsme se v cíli sešli s dalšími turisty, kteří šli z Kladrub, Kostelce a i Hněvnic. Každý rok je cíl v jednom z těchto míst, a ti, kteří bydlí v cíli, mají desetikilometrovou trasu v okolí,“  vysvětlil vedoucí stříbrské výpravy.

 Letos šlo ze Stříbra 64 účastníků, z Kostelce se přidalo 26 lidí, z Hněvnic 40, nejíce bylo Kladrubských, těch se vydalo na pochod 78, při čemž někteří jej absolvovali na kolech (celkem 208). „V cíli se pak předává štafeta, takže keramický škrpál letos převzal starosta Hněvnic. Příští rok na sv. Václava jsou všichni do Stříbra, takže Stříbrští budou mít trasu kolem svého města a ostatní tam odpoledne dorazí,“ dodal Kašpar, s tím, že počasí všem přálo.
Až z Příbrami přijel původem stříbrský rodák Miroslav Votava. „Do Stříbra jezdím za příbuznými každých čtrnáct dní. Na této akci jsem byl poprvé a jsem moc rád, protože jsem potkal spoustu známých lidí, které už moc nevídám. Určitě za rok opět půjdu a budu doufat, že stříbrských účastníků bude pro změnu více, než kladrubských,“ usmíval se Votava.
Z obce Zálezly šla za Kostelec také Drahomíra Igerská, která vzala i Evu Machovou. „V Kostelci mám rodinu, takže jdu za Kostelecké. Je volno, pěkný den, přece nebudu doma sedět na zadku. Procházka byla skvělá, ideální počasí a hlavně pohoda se známými.. Už se za rok těším na výpravu do Stříbra,“ uvedla Igerská.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA