MAMINKY ZKUSILY UBROUSKOVOU TECHNIKU

15 října, 2015|Posted in: Obecné

V polovině října se konal v černošínské škole kurz tvoření ubrouskovou technikou. Na kurz přišlo šest maminek se svými ratolestmi a každý mohl tvořit. Větší děti si zkusily výrobu obrázků pomocí decoupage techniky a menší děti si zdobily skleničky a vyráběly svícny s podzimní tematikou.  Maminky zase dekorovaly květináče a papírové krabičky. „Co si kdo z domova přinesl, nesl zpět jaké nové. Techniku zvanou decoupage nám přišla ukázat Petra Rumlerová. Hezké pracovní odpoledne si všichni chválili a doufám, že se opět sejdeme na dalším kurzu tvořeníčka,“ uvedla hlavní pořadatelka Zuzana Vávrová z Pytlova.
Další akce je prý plánována na přelom října a listopadu. „Chystáme workshop na téma vánoční koule vyrobené za pomocí falešného patchworku. To je technika, kdy se překládají stuhy a vpichují do polystyrenového vajíčka. Touto technikou jsme na jaře vyráběly velikonoční vajíčka a kurz měl obrovský úspěch.  Tento kurz již na jaře vedla Iveta Šnejdarová opět k nám přijde. Pak bychom ještě chtěli stihnout vánoční kurz, kdy budeme tvořit adventní věnce,“ dodala Vávrová.
Rodiny s dětmi si tak mohou užít spoustu zajímavých workshopů. Příspěvek na tyto akce a dílničky mají z projektu  „Kreativní tvoření s dětmi a jejich maminkami“.
V Čeernošíně v posledních letech stoupl zájem o práci s dětmi a rodinami. Kromě těchto akcí pořádanými rodiči, pořádá město zájmové kroužky, rukodělné dílny pro děti, další pro dospělé, sportovní soutěže a kulturní setkání. „Bez města Černošín bychom takové akce zařizovat nemohli. Za to jim moc děkuji a velký dík také zaslouží maminky a tatínkové, kteří nám pomáhají,“ řekla závěrem mladá pořadatelka.
MarS
 Foto: Veronika Merglová
UB1 UB2 UB3 UB4 UB5 UB6 UB7 UB8 UB9 UB10 UB11 UB12 UB13 UB14 UB15