UTKALI SE VE STŘELBĚ

3 prosince, 2015|Posted in: Obecné

Každoročně před vánočními svátky se ve Stříbře koná Střelecká soutěž ze vzduchové pušky na 10 metrů. Ani letos tomu nebylo jinak, soutěž se konala 28. listopadu  v Domě dětí a mládeže a zúčastnilo se jí celkem 49 mladých střelců.  „Podle našich stanov se musí do soutěže zapojit i rodiče dětí, jejich úkolem je podporovat mladé střelce v jejich úsilí za dosažení co nejlepších výsledků,“ uvedl vedoucí střeleckého kroužku Jaroslav Šimice, který také soutěž odstartoval. Nejdříve však všechny přítomné poučil o pravidlech střelby, bezpečnosti a o manipulaci se zbraní.

Po přivítání se soutěžící přesunuli na svá stanoviště. Soutěžilo se ve volné kategorii, střelba tedy nebyla omezena dodržováním poloh, každý mohl zvolit libovolnou pozici. „jedinou a zásadní podmínkou bylo nastřílet co nejvíce bodů a hlavně dodržovat bezpečnostní podmínky. To soutěžící zvládli. Se závodem nám hodně pomohli starší žáci z pondělní směny, kteří vedli pracoviště střelby, výdej střeliva, hodnocení terčů. Rád bych všem za pomoc poděkoval,“ uvedl Šimice a vyjmenoval dobrovolníky, kteří pomáhali. Jsou to: Petr Tvrdý, Doha Václav, Leitgeb Vojtěch, Jitka Freibergová, Pavel Kastl, Daniel Franc a Zdeněk Kastl, který akci dokumentoval.

 Pořadí soutěžících bylo vyhlášeno ve dvanácté hodině, po ukončení usilovného boje o věcné ceny. Po zábavném klání si úspěšní střelci převzali věcné ceny a odešli spokojeně domů.

Výsledky soutěže:

 

  1. Filip Vrba
  2. Daniel Hlaváček
  3. Eva Dybalová
  4. Petr Tvrdý
  5. Adam Hanzlíček
  6. Alex Mašek
  7. Michaela Krátká
  8. Marek Strohschnedier
  9. Monika Macková
  10. Filip Karvaš

Další soutěže se budou konat v roce 2016 na střelnici SSK Stříbro v měsících: březen, duben, květen, červen. Ukončení školní střelecké sezony bude organizováno v červenci v termínu  11 -16.7.16 formou střeleckého tábora, kde si opět účastníci mohu pořádně zařádit.

 Foto: Zdeněk Kastl

P1013587 P1013596 P1013648 P1013650 P1013665 P1013669