KRASÍKOV VÍTAL JARO

28 března, 2016|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Vypouštění kůzlat do venkovních výběhů, venkovský jarmark, jízdy historickým motorákem i autobusem, pochod za mašinkou ale i soutěžní pečení buřtů. Také takové byly nedělní Oslavy jara na Konstantinolázeňsku.

Do Dvora Krasíkova přišlo podle organizátorů mnohem více návštěvníků než loni. „Nedokážu to zatím přesně odhadnout, ale když to porovnám s loňskem, tak určitě tu máme přes dva tisíce lidí,“ uvedla za Dvůr Krasíkov Libuše Sittová. Jednou z lákavých atrakcí bylo vyvádění kůzlátek do venkovního výběhu. To se odehrálo nadvakrát, dopoledne do výběhu pod širým nebem se přesunuly bílé kozy, odpoledne hnědé. Celkem na sto padesát. V obou případech návštěvníci vytvořili uličku, kudy prošly kozy a kůzlata. „Po zkušenostech z minula trochu chyběl odpolední program, chtěli to vidět i lidé, kteří se nemohli dostat na jedenáctou hodinu, proto jsme vyvádění pro návštěvníky takto rozdělili“ dodala Sittová. Na léto mají ve Dvoře Krasíkov připraven program, jmenujme tradiční country bály a na konec roku chystají novinku v podobě vánočně tematicky laděné akce.

Text: Antonín Hříbal

Foto: Helena Kokrmentová

Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/jaro-oslavili-vypoustenim-kuzlatek-i-jizdou-motorakem-20160328.html

jaronakrasikove1 jaronakrasikove2 jaronakrasikove3 jaronakrasikove4 jaronakrasikove5 jaronakrasikove6 jaronakrasikove7 jaronakrasikove8 jaronakrasikove9 jaronakrasikove10 jaronakrasikove11 jaronakrasikove12 jaronakrasikove13 jaronakrasikove14 jaronakrasikove15 jaronakrasikove16 jaronakrasikove17 jaronakrasikove18 jaronakrasikove19 jaronakrasikove20 jaronakrasikove21 jaronakrasikove22 jaronakrasikove23