DĚTI SE NUDIT NEBUDOU

18 června, 2016|Posted in: Obecné

Prázdniny se kvapem blíží a většina rodičů má už několik měsíců dopředu jasno, kam umístí své ratolesti. Na Stříbrsku  fungují desítky kroužků, výletů či táborů při různých organizacích. „My máme na léto všechno plně obsazené, včetně řady náhradníků. V nabídce je na oba prázdninové měsíce řada výletů po okolí, devět táborů, a to jak pobytových, tak příměstských. Máme je většinou tématické, takže děti mohou užít rytířů, cestování po rozhlednách, vesmírná dobrodružství a tak dále. Napůl pobytový je pak střelecký tábor. K tomu je ještě Loučení se školou poslední víkend v červnu, a pak naopak v září akce Škola volá,“ uvedl ředitel DDM ve Stříbře Roman Mužík.
V Černošíně také většina volnočasových aktivit funguje i o prázdninách. „Zde máme několik kroužků, některé ukončí aktivitu v červnu, ale jiné zase pokračují. Takže například sportovní kroužky, jako je fotbal a ping pong, jedou dále podle počasí. Když je hezky, hrajeme venku fotbal, když prší, jsme v krytém zázemí a hraje se stolní tenis,“ uvedl radní Václav Myška. V Černošíně navíc přes léto proběhnou dětské keramické workshopy.
Ani Kostelec na své nejmladší obyvatele nezapomíná. „Máme zde nízkoprahový klub, tedy takové centrum mimoškolní činnosti, kde se pravidelně konají různé akce pro děti. Namátkou bych jmenoval třeba výuku německého jazyka, informatiku, rukodělné dílničky, kde se pracuje s keramikou, papíry i dalšími produkty. Nově vznikla i kuchyňka, kde se děti učí vařit, dle mých posledních zpráv dělají nejraději palačinky, ale učili se třeba i výrobu medu. Nové vznikl klub Méďové pro nejmenší dětičky. A samozřejmě funguje i sportovní odvětví, fotbal, ping pong a pod. Tato činnost bude z větší části v nabídce i o prázdninách,“ uvedl František Trhlík, starosta Kostelce.
Ilustrační foto – černošínská keramika, šachy a stolní tenis, fotbálek
MarS

IMG_5121 IMG_5122 IMG_5128 IMG_5131 IMG_ 3476_balet_zs5 IMG_ 3476_balet_zs25 IMG_ 3476_balet_zs26 IMG_2462 IMG_0380 IMG_0383 IMG_1233 IMG_1261 IMG_1267