NA POLIKLINICE JE INFORMAČNÍ PRACOVNÍK

3 června, 2016|Posted in: Obecné

Lepší orientace po budově, v případě potřeby osobní doprovod přímo do čekárny konkrétní ambulance. To jsou některé z výhod, které by pacientům mělo přinést nové pracoviště ve stříbrské poliklinice, které funguje od středy.

Informační stánek otevřelo Zdravotnické zařízení města Stříbra. „Je to nová služba, kterou chceme usnadnit pohyb pacientů po zařízení. Sem se budou moci návštěvníci obrátit, pokud budou potřebovat pomoci zorientovat se v budově, což bude velkou výhodou především pro starší občany, ale také pro turisty, kteří nežijí v našem městě,“ vysvětlila vedoucí zařízení Vendula Hájková.

A návštěvníci nedostanou jen pokyny, kudy mají jít, když hledají nějaké konkrétní místo v objektu. „Pokud bude potřeba, tak takové pacienty pracovnice infostánku samozřejmě doprovodí přímo do čekárny lékaře. Stejně tak tato pracovnice poskytne informace týkající se ordinačních hodin lékařů a bude mít také přehled o případném zastupování lékařů v době jejich nepřítomnosti,“ doplnila vedoucí.

Úkolem obsluhy nového pracoviště bude nejen podávat informace. Pracovnice bude také pečovat o příjemné prostředí v areálu Zdravotnického zařízení. „V případě přítomnosti nepřizpůsobivých občanů, kteří budou obtěžovat pacienty, bude informovat Městskou policii, čímž zabrání mnoha nepříjemným situacím,“ uvedla Hájková.
Vedení polikliniky je přesvědčeno, že infostánek bude velkým přínosem. Pro veřejnost bude k dispozici od pondělí do čtvrtka vždy od 7 do 15:30 hodin a v pátek bude otevřen od 7 do 12 hodin.

Podobné pracoviště jako ve Stříbře chystá také Poliklinika Tachov. V rámci plánované postupné modernizace budovy se bude rekonstruovat celý vstupní areál. Práce jsou naplánovány na první dny v červenci, kdy je všeobecně méně pacientů a navíc dva svátky. Provoz polikliniky tak bude omezen co nejméně. Po dokončení bude pacientům k dispozici nová recepce.

Autor: Jiří Kohout
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/do-ordinace-vas-doprovodi-20160601.html

Foto: Věra Šperlová