BUDOU Z POČÍTAČKY SLUŠNÉ BYTY?

12 října, 2016|Posted in: Obecné

Povyk vyvolaly vyklizené sutiny a zbytky interiéru, které se začaly před místem objevovat. Téměř ihned se začaly objevovat názory, že by se měla výpočetka zrekonstruovat a v jejích útrobách by měla vzniknout ubytovna. Tato skutečnost se veřejnosti moc nelíbila. Pravda je ovšem někde jinde.

Bývalé výpočetní centrum ve Stříbře

Bývalé výpočetní centrum ve StříbřeFoto: DENÍK/ Jindřich Sýkora

„Ano, bývalé výpočetní centrum se opravdu vyklízí. Důvodem je především nový majitel, který se rozhodl, že místo přemění na bytový dům,“ řekl Deníku starosta Stříbra Karel Lukeš. Jak dále uvedl, postupovat by se mělo podle dřívějšího projektu, který také počítal s tím, že by opuštěné místo změnil na několik nových bytů. „Samozřejmě bychom měli starosti, když by výpočetku koupila nějaká neznámá osoba, o které vůbec nic nevíme. Ale jelikož se jedná o podnikatele ze Stříbra, který zde má rodinu a bydlí zde, jsme klidní, jelikož si nebude chtít určitě udělat nějakou ostudu,“ uvedl Lukeš a dále promluvil o názoru města na celou situaci: „Za město jsme samozřejmě nesmírně rádi. S tím místem bylo opravdu mnoho problémů. Ať už se jednalo o to, že si ho oblíbili bezdomovci a další existence, nebo o jeho celkový vzhled. Zajištění a rekonstrukce objektu uleví jak nám, tak občanům Stříbra, kteří se kolem výpočetky již báli chodit.“

A jak celou věc komentuje samotný nový majitel David Holeček, který ve Stříbře již vlastní jeden penzion? „Samozřejmě se ke mně obavy lidí také donesly. Mohu říct jediné. Žádná ubytovna se na tomto místě opravdu realizovat nebude. Vzniknou zde normální byty pro veřejnost. Mohu říct, že s jejich realizací se již začalo, a to sice postupným vyklízením interiéru budovy. Co se týče dalších prací, čekáme na povolení od úřadů,“ řekl David Holeček.

Změn by se budova měla nejspíš dočkat hned několika. „Jak jde vidět na vizualizaci, spodní část by měla sloužit komerčním účelům. Od toho nápadu ale nejspíše upustíme. Dále ale také přemýšlíme o celkovém zvednutí budovy. Mělo by přibýt jedno nové patro, které by mělo být obsazeno také byty. Tady ale čekáme na povolení od stavebního úřadu. Bylo by skvělé, když by bylo toto povolení uděleno,“ dále osvětlil plány s bývalým výpočetním centrem Holeček.

Podle jeho slov je právě vyjádření od stavebního úřadu tím posledním, co brání větším stavebním pracím. „Nedá se říci přesně, jak dlouho to bude trvat, ale při troše štěstí by se mohlo začít stavět přibližně za tři až čtyři měsíce.“

Autor: Jindřich Sýkora
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/ubytovna-se-nekona-misto-vypocetky-budou-normalni-byty-20161011.html