PO ZLATÉ CESTĚ VE STŘÍBRSKÉM MUZEU

5 října, 2016|Posted in: Obecné

Stříbrské muzeum hostí do konce října nevšední výstavu výtvarných děl českých a německých dětí. Díla se vztahují k době Zlaté cesty a díky pondělní vernisáži byli ve Stříbře i významní hosté z Německa. Více uvedl ředitel pořádající Základní školy v Mánesově ulici ve Stříbře Václav Peteřík. „Výstavu jsme slavnostně zahájili za účasti starosty města Stříbra Karla Lukeše a hostů z Pommelsbrunnu, přijela i  tamní místostarostka Gabi Bleisteiner a také autorka textu tabulí historička Dörte Hansen. Do Stříbra je doprovodil také člen vedení Přírodopisného spolku a muzea Pommels Klaus Schnaible. Právě toto muzeum realizuje projekt s podporou Česko – německého fondu budoucnosti. V jeho rámci zařizujeme spoustu zajímavých aktivit, výtvarnou činnost, výměnu tabla spřátelených tříd, nebo také návštěvy, teď tu byli na dva dny žáci z páté třídy z Pommels kulturním vystoupením na zahájení výstavy,“ uvedl Václav Peteřík s tím, že zazpívaly i děti  z Pěveckého sboru ZŠ z Mánesovy ulice.

V rámci vernisáže se také oceňovalo, jako jedna z nejkrásnější prací byla vyhodnocena papírová koláž Pavly Křížové a Jana Karlíka z 5. A ZŠ v Mánesově ulici ve Stříbře. „Vystřihali jsme si díly z papíru a poskládali v obraz, který představuje putování po Zlaté cestě. V pozadí máme i stříbrskou radnici. Poradila nám paní učitelka Ludmila Fraňková,“ uvedli ocenění žáci.

Díla dětí si všichni prohlédli  a nešetřili chválou. Pyšná byla i maminka Pavla Křížová. „Máme radost, že naše Pavlínka takhle uspěla, je opravdu moc šikovná, doma pořád něco zkouší a vyrábí. Navíc také sama píše různé příběhy, vůbec zkouší všechno možné, co kde zahlédne,“ usmívala se maminka.

Výstava bude v muzeu do 31. října letošního roku.

MarS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA