HLEDÁ SE STUDIE PRO NOVOU ŠKOLKU

16 listopadu, 2016|Posted in: Obecné

Projekt nové mateřské školky je ve městě znám již od minulého roku. Zástupci Stříbra již v té době oslovili několik projektových kanceláří se žádostí o studie nové mateřské školky. Nyní je vše ještě více reálnější k faktu plného bodového ohodnocení dotačního fondu.

„Ještě se nejedná o oficiální vyjádření. Společně s naší školkou o dotaci usilovalo více projektů. Dá se ale říci, ale že nyní je podpora právě našeho projektu velmi pravděpodobná. Úplně jisto by mělo být do konce letošního roku,“ vysvětlil starosta Stříbra Karel Lukeš.

Radnice vybrala již dříve pro novou školku lokalitu v ulici Prokopa Holého. Jedná se o místo za supermarketem Lidl, kde v současné době nic nestojí. Podle vypracované studie se zde počítá s několika rodinnými domy, domovem pro seniory a právě s novou mateřskou školou. „S prostorem za prodejnou Lidl stále počítáme. Sice se bude muset začít stavět úplně od začátku, ale v tom určitě nevidím žádný problém.“

Předpokládaná cena nové školky je podle starosty přibližně padesát miliónů korun. Tato částka počítá jak ze stavbou zcela nové budovy, tak s jejím kompletním vybavením. „Pokud se povede opravdu dotaci získat a vše ostatní půjde podle plánu, mateřská školka by mohla být hotova a připravena k provozu někdy v roce 2018,“ dále řekl Lukeš.

V současné době navštěvují předškolní děti ve Stříbře mateřské školy ve třech objektech. „Jeden je klasická školka, další dva objekty jsou bývalé vilky, které byly na mateřskou školu přestavěny,“ uvedl starosta. Jak již dříve vysvětlil, kapacita těchto tří zařízení je sice zatím dostačující, ale i přesto by nová školka přišla vhod. Požadavky města na novou školku byly celkem jasné – objekt má mít čtyři třídy pro 112 dětí. Dále vstupní vestibul, možnost alternativního vytápění, jídelnu s kuchyní, která by kapacitou pokryla i vaření pro domov pro seniory, s nímž se v sousedství budoucí školky počítá.

Autor: Jindřich Sýkora
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/nova-skolka-ma-nadeji-20161116.html