KARIKATURY MĚLY SVOU PREMIÉRU

31 ledna, 2017|Posted in: Obecné

V naprosto ojedinělý  zážitek se proměnil páteční večer dne 27.1.2017 pro návštěvníky, kteří neváhali dorazit do Regionálního muzea  Kladrubska na vernisáž k výstavě skulptur autora Oldřicha Krsičky a dřevěných soch a především karikatur   Vítězslava Netrvala. Tento autor, ač je původem ze Stříbra, na Tachovsku vystavuje poprvé.
Vítězslav Netrval je člověk a umělec, jehož tvorba je založena především na osobitém humoru . V jeho dílech se prolíná lidský a zvířecí svět. Někdy je jeho tvorba odvážnější, takže politické  karikatury, které měly svoji premiéru právě u nás v Kladrubech, některé návštěvníky možná trošku zaskočily, ale spoustu dalších nadchly a některé dokonce už mají  i své nové majitele.. Výstava je totiž zároveň prodejní.
Stejně jako pan Netrval je původně vystudovaný pedagog i pan Oldřich Krsička. Již v mládí však začal tvořit, navštěvoval i LŠU,  a po studiích se namísto učení začal věnovat malbě, kresbě,ale především tvorbě keramiky naplno.   Kresba a malba je většinou abstraktní, ale našli bychom i realistická díla.  V současné době je hostujícím členem svazu polských uměleckých tvůrců.
 Po celou dobu vernisáže bylo též možné se naposlouchat do tónů klavíru s podání Ctibora Otta.
Výstava trvá do 20. února a k vidění je podstatně více než ukazují fotky v tomto článku. Dovoluji si tedy tímto veřejnost na tuto výstavu k nám do muzea pozvat.
Monika Šavlová
AAA BBB DSC_2158 DSC_2159 DSC_2162 DSC_2164 DSC_2168 DSC_2170 DSC_2171 DSC_2172 DSC_2175 DSC_2177 DSC_2190