AGNES SLAVÍ NAROZENINY S TURBEM A FANOUŠKY!

11 února, 2017|Posted in: Obecné

Agnes Rock, kapela,která poslední roky brázdí nejenom západočeským krajem. Letos slaví narozeniny, a to stylově se svými fanoušky, díky desítkám naplánovaných koncertů. Například Stříbrští mohou muzikanty uvítat 18. února v tamním kulturním domě, kdy se na pódiu vystřídají s plzeňskou kapelou Turbo.
Více o kapele se dočtete v následujících řádcích, kde mi odpověděl kytarista Tomáš Krystl.

Kdy vznikla kapela a kde?
Kapela Agnes Rock revival band vznikla v roce 2012 ve zkušebně v Blovicích.

Jaká byla původní sestava a jaká je dnes?
Kapela Agnes Rock revival band vznikla v roce 2012 ve zkušebně v Blovicích. Zakládající členové kapely jsou Pepa Červenka, Tomáš Krystl a Jindřich Kubík. První dva jmenovaní dříve spolu hráli ve skupině Tara, která produkovala vlastní rockovou tvorbu. Hrát převzaté česky zpívané skladby pro širší okruh posluchačů bylo ale lákavější, než vlastní tvorba. V současné době hraje kapela ve složení Jindřich Kubík(zpěv), Tomáš Krystl(kytara), Jaromír Šmíd(baskytara), Jakub Fišer(klávesy) a Daniel Rout(bicí). V současné době začíná s kapelou zkoušet nadějný kytarista Jirka Červenka z Plzně.

Jací jsou vaši fanoušci, jaké generace?
Za 5 let svojí existence odehrála stovky vystoupení na venkovských zábavách, na náměstích, v klubech či soukromých akcích. Kapela má slušnou  základnu stálých fanoušků, která kapelu podporuje svou přítomností i na vzdálenějších akcích. Na kapelu chodí spíše mladší generace, ale výjimkou nejsou ani pamětníci dávno minulých vesnických bigbítů.

Kde vás mohli fanoušci slyšet a vidět?
Kapela hrála mimo jiné jako support Ewy Farné Na Šídlováku. Společně s kapelou Walda Gang a Alkehol se představila ve Stříbře, jako charitativní akce po dva roky v rámci Mental power Prague Festival v Plzni a v Praze. V současné době se objevuje po boku Jindry Kubíka i zpěvák a frontman kapely Walda Gang Vláďa Šafránek.

Nastiňte rok 2017?
Do roku 2017 chystáme další české hitovky, chystáme videoklip z živých vystoupeních na narozeninových večírcích kapely během roku. A možná se i schyluje k vlastní tvorbě.
Narůstající zájem pořadatelů svědčí o současné kvalitě kapely.

Slavíte narozeniny, jak?
Narozeninové oslavy začínají 28.1.2017 v Přešticích, pokračují 18.2.2017 ve KD Stříbro, kde jako host vystoupí legendární skupina Turbo. Pozváni jsou taky všichni bývalí členové kapely.
Na této akci očekávejte i zajímavé překvapení.

Přání vašim posluchačům?
Na závěr bychom jako kapela rádi popřáli nejen všem našim fanouškům vše nejlepší v roce 2017, hodně dobré muziky, a to nejen v podání Agnes Rock revival band.

MarS

agnesaktualni IMG_2051 IMG_2068