OBNOVILI BĚH POD VOLFŠTEJNEM – CHTĚJÍ POMOCI!

11 května, 2017|Posted in: Obecné

Černošín – Skautské ideály spojují svět, tato slova používají každý týden děti v oddíle ICHTHYS na pravidelných skautských schůzkách v Černošíně scházejí děti od 7 do 16 let.

Minulou sobotu 6. května se děti i dospělí z tachovského regionu Skautské ideály služby potřebným a zdravého životního stylu, spojily při organizaci benefičního běhu, jehož výtěžek bude celý věnován na pomoc nemocným a umírajícím lidem z Hospice sv. Jiří v Tachově. Černošínští skauti a skautky se tak rozhodli uspořádat 1. ročník Běhu pod Volfštejnem, který navazuje na místní tradici konce 20. století. Letošní počasí je vrtkavé a tak v případě deště hrozilo i zrušení běhu, naštěstí se tak nestalo a na start se dostavilo celkem 57 běžců a běžkyň, při čemž dospělých bylo 25. Benjamínci měli krátkou trať 200 metrů, děti pak 2,2 kilometru a na dospělé čekala 5,4  kilometrů dlouhá  štreka. Více prozradila Marcela Petričková, jedna z vedoucích malých skautů. „Běh přinesl očekávání, do hospice nakonec poputuje téměř dvacet tisíc korun. Nejmladší běžkyní byla tříletá Nikolka Čekanová, nejrychlejším závodníkem na celou trať se stal Jan Pospíšil z Pytlova. Doplňkovou disciplínou byla dráha podivných dopravních prostředků neboli Kolečkáři. Zdravotního dozoru se ujala Záchranná služba Royal Rangers. O dobrou náladu se po celé odpoledne starala moderátorka Zuzka Součková a plzeňský muzikant Láďa Pohořelý. Ano, právě tak dobrá myšlenka spojuje svět,“ uvedla Petričková z organizačního týmu.

Nyní již k samotnému pořadí:

závodník/závodnice – pořadí v cíli – čas
ŽENY
Šárka Bláhová 1. 28:15
Romana Petrovičová 2. 30:06
Karolína Matalová 3. 33:43
MUŽI
Jan Pospíšil 1. 23:40
Daniel Opava 2. 27:36
Marek Havlík 3. 28:11
STARŠÍ ŽÁCI A ŽÁKYNĚ
Adalbert Knobloch 1. 10:26
Veronika Bursová 2. 12:23
Ellen Marková 3. 13:30
MLADŠÍ ŽÁCI A ŽÁKYNĚ
Lucie Bursová 1.
Samuel Čekan 2.
Ondřej Petrovič 3.
BENJAMÍNCI
Ondra Končický 1.
Julie Šrámková 2.
Kateřina Šrámková 3.

Marcela Petričková by chtěla za všechny poděkovat účastníkům, díky nimž se vybralo téměř 5.000 korun. Firmě ASSA ABLOY Ostrov u Stříbra za přidaných 15.000 korun. Skautkám za upečené dobroty, skautům za vyznačené trasy, dětem z keramického kroužku a jejich vedoucí Ivetě Zíkové za pamětní plakety a vlčí tesáky. Firmě EMZ Hanauer s.r.o za ceny pro vítěze, firmě RI-VAJ, čalounictví Hubálek a EKO DEPONU za odměny a úklid.
Spolupodíleli se také místní hasiči, Město Černošín, zaměstnanci mateřské školky a BJB z Konstantinových Lázní. Českobratrská evangelická církev darovala prostředky na zajištění závodu.

MarS
Foto: archiv Petričková

BEHPROHOSPIC1 BEHPROHOSPIC2 BEHPROHOSPIC3 BEHPROHOSPIC4 BEHPROHOSPIC5 BEHPROHOSPIC6 BEHPROHOSPIC7 BEHPROHOSPIC8 BEHPROHOSPIC9 BEHPROHOSPIC10 BEHPROHOSPIC11 BEHPROHOSPIC12 BEHPROHOSPIC13 BEHPROHOSPIC14 BEHPROHOSPIC15 BEHPROHOSPIC16 BEHPROHOSPIC17 BEHPROHOSPIC18