PROHLÍDKA KROVU KOSTELA I JARMARK – TO BYL VÍKEND V KLADRUBECH

24 května, 2017|Posted in: Obecné

Květnový historický jarmark se i letos konal na nádvoří kladrubského kláštera. Program byl pestrý a návštěvníkům se opravdu líbil jak soubor historické hudby CAVALLA, tak Práčata z Týna se svým praporovým vystoupením, sokolnické vystoupení s dravci z plzeňské ZOO či břišní tanečnice ze Stříbra . Silný dojem zanechalo též divadlo s maskami Teatro Comico se svojí Legendou o hořícím peří. Dovézt svým blízkým nějakou maličkost z výletu měli všichni návštěvníci neb zde své vlastnoručně vyrobené šperky, ušité chňapky, zástěrky a mnoho dalšího nabízelo několik stánků. Tradičně zde své výrobky prodávali i žáci ZŠ Kladruby, aby si tímto způsobem vydělali na školné jejich adoptivní kamarádky Muthiny z Keni. Nechyběly ani stánky s občestvením, od cukrové vaty a dalších sladkostí počínaje po vynikající klobásky a správně vychlazené pivo.

Ve stejný den si mohli návštěvníci zdejšího kláštera vychutnat i další lahůdku. V mimořádných prohlídkách se zájemci mohli podívat do krovu kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Monika Šavlová

Foto: Šavlová, Kajaba

kaj1 kaj2 kaj3 kaj4 kaj5 kaj6 kaj7 kaj8 kaj9 kaj10 kaj11 sav1 sav2 sav3 sav4 sav5 sav6 sav7 sav8 sav9 sav10 sav11 sav12 sav13 sav14 sav15 sav16 sav17 sav18