BUBY PLAKAL, POMŮŽETE MU?

10 října, 2017|Posted in: Obecné

Zkuste si přečíst smutný příběh pejska, který by tak chtěl někoho milovat. Třeba zrovna Vás?

Úžasný, dokonalý Buby a přesto mu srdce zlomili
Buby odjel v pátek odpoledne domů z tachovského útulku. Do mladé rodiny na Plzeňsku. Byli už se na něj minulý týden podívat. Rodina opravdu skvělá, paní moc chválila, jak se jí kolega Patrik věnoval. Tak snad ho i potěšilo, že jsem její chválu Patrikovi vyřídila. Rodina má RD, zahrádku, dvě děti. Paní až překvapilo, jak se Buby k jejich dětem i jim samotným měl hezky. Dá se říci, že si je tak trošku vybral. V pátek jsem pejska předala, zabalila oblíbené hračky, granule na které je zvyklý, sepsali jsme smlouvu, poučení sebou domů dostali i veškeré instrukce. Včera na cestě do útulku telefon: ,,Dobrá den, volám kvůli Bubymu. Chci říct, že je úžasný. Skvěle se tu adaptoval. Děti miluje.  Procházky super. Chová se, jako by se tady narodil…..“
Já: ,,No a v čem je tedy problém?“
Pán: ,,My si ho nemůžeme nechat!“
Myslela jsem, že dostanu infarkt. Nevěřila jsem vlastním uším…..
Chtěli ho vrátit jen kvůli tomu, že byl spokojený spíše venku, než v domě. A že oni chtěli psa, který s nimi bude trávit čas hlavně uvnitř.
Tak jsem se snažila pánovi vysvětlit, že mu nedali ani 24 hodin na to, aby se rozkoukal. Nedali mu šanci na to, aby si navykl na pobyt uvnitř. Když se rodina o Bubyho ucházela, upozornila jsem je na to, že i v inzerátu má uvedeno, že se jedná spíše o venkovního pejska. Paní mě však ujišťovala, že má velice šikovného manžela, který by vyrobil Bubymu boudu na ven. Slib nedodrželi, šanci mu nedali a pes včera pošupajdil zpět do kotce.
Věřím, že jsou hodní, že mu nechtěli nějak ublížit….ale….nejhorší je to, že má ve vás pes důvěru a oporu a vzhlíží k vám jako k šanci na nový život. A vy mu nedáte ani možnost….a vrátíte ho zpět. Když odjížděli, Buby utíkal k brance, štěkal. Známe Bubyho dva měsíce, nikdy mi nepřišlo, že by takhle projevoval emoce. Jako malou trosku jsem ho chovala na klíně a uklidňovala. Pak si sám zalezl do kotce a čekal, až za ním zavřu mříže. Chudák – jiné slovo pro to nemám. Rodina sice odjížděla se slzami v očích, ale ani trochu to nejde přirovnat k tomu, jak se musel cítit právě Buby.
Nechcete si ho vzít? Tak moc touží po rodině..
BUBY 
pes, čipovaný 
1 rok 
kříženec (váha cca 12-14 kg) 
Pes vrtí ocasem stejně upřímně, jako mu tluče srdce a každý, kdo pozná Bubýna, pozná víru a upřímnou lásku. Je to mlaďoučký, oddaný psí společník, který má v sobě tolik lásky a náklonnosti, kterou v sobě dokáže udržet jen málokdo. Zprvu je k novým lidem opatrný, pak si vás oťuká, očichá a je to dobrý – bere vás do smečky. Aktivní chlapeček, co poznává krásy světa. Moc toho neznal, když k nám přišel. My ho dovedli na pěknou cestičku, ale je třeba aby šel dál s někým jiným. Miluje procházky a toulky přírodou. Nikdy se nestalo, že by měl špatnou náladu, stále se směje a má jiskru v očku. Jistě by vycházel s milou a neotravnou fenkou, k psům raději ne. Hodí se pouze k odrostlým dětem – u těch úplně malých by ho stresovaly dětské projevy nebo náhlé mačkání a podobně. Hodí se spíše na vesnici, kde je větší klídeček. K domku s velkou zahradou a spaním v teple – nějaká kotelna, kůlna, předsíň – to by bylo ideální. Hygienické návyky má. Nic neničí.
V útulku je od srpna 2017.
S adopčním poplatkem 1.500,- (Naočkovaný kombinovanou vakcínou, odčerven, načipován a Bravecto proti parazitům)
Psí útulek U Šmudliny Tachov
Tel.: 724 583 768
Gabrielka333@seznam.cz

buby1

buby1 buby2 buby3