NADACE NAŠE DÍTĚ FILIPOVI POMŮŽE K AUTU!

3 listopadu, 2017|Posted in: Obecné

Ostrovce – Několik měsíců píši o devítiletém Filípkovi, o chlapci, který v batolecím věku zůstal po chirurgickém zákroku trvale postižený. Manželé Eva a Mirek Směšných jej musí v ruce přenášet do vozu, Filípek roste a je stále těžší, hůře se na rukou přemisťuje. Velkou pomocí by byl automobil se speciální úpravou pro najíždění invalidního vozíčku. Taková úprava automobilu je velmi drahá, a tak se lidé začali  domlouvat, co vše by mohlo rodině pomoci. Konal se  Jazzový koncert ve Stříbře, Benefiční taneční večer v Černošíně, vznikl  speciální účet, kalendáře taneční skupiny 11 Stars na prodej, to vše bylo připraveno pro pomoc rodině Směšných. Na kontě je ke dni 1. listopadu už úctyhodných 176 tisíc korun, to je zatím na speciálně upravený vůz málo. Nyní se ale také ozvali z Nadace Naše dítě. Díky velké medializaci deníků a televize se ozvala přímo zakladatelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová. A pomyslná kolečka se tak roztočila ještě rychleji, nadace pomůže vůz dofinancovat, a to částkou téměř čtvrt miliónu korun. První listopadový den se tak sešli rodiče Filípka  s novou ředitelkou Nadace Naše dítě Markétou Nešlehovou a také se  zástupcem Autosalonu Šrámek Plzeň Martinem Čihákem, aby si podali ruku na důkaz vzájemné spolupráce.  „Vždycky se snažíme vycházet vstříc potřebám našich zákazníkům. Zakázka pro Filípka je pro nás čest. Přiznám taky, že je první svého druhu,“ říká  Martin Čihák.

Spokojená může být i Markéta Nešlehová, která zajistila vše potřebné. „My máme práci snů. Díky mecenášům a
lidem se srdcem na správném místě můžeme pomáhat potřebným dětem a jejich rodičům v usnadnění jejich nelehké situace. Po prostudování všech podkladů jsme přijeli rodině Směšných osobně přislíbit naši pomoc,“ uvedla ředitelka nadace.
Automobil pro Filípka bude vyroben zkraje příštího roku, poté se vyrobí a namontuje výtahová plošina pro vozík, kterou dodá firma API. Sen rodiny Směšných by se měl stát skutečností v březnu 2018. „Začali jsme věřit v pomocnou ruku a v dobré konce. Sen máme na dosah, moc děkujeme všem, kteří se rozhodli nám pomoci jakýmkoliv způsobem. Ani nevíte, co to pro nás znamená, vidět tolik solidarity,“ uvedli Směšní.
Jejich radost však kalí jedná nešťastná zpráva, nechtěli pracovat o víkendech, a tak přišli o práci. „Nadřízení vůbec nepochopili, že víkend je pro nás jedinou možností, jak mít celou rodinu, včetně Filípka, pohromadě. Nemohli bychom si jej pak vůbec brát ani se o něj starat. Tak musíme teď najít jinou práci, pouze přes týden,“ řekla Eva Směšná.
DSC_0012 DSC_0018 DSC_0023 DSC_0028 DSC_0030 DSC_0032 DSC_0033