FANOUŠCI Z KLADRUB VYRAZILI NA MISTRÁK DO BOLESLAVI

15 ledna, 2018|Posted in: Obecné

Český pohár v cyklokrosu TOI TOI vrcholí pravidelně mistrovským závodem, kdy jede  kategorie Muži Elite + U23 a ženy . Tentokrát se mistrák jel v sobotu 13. ledna 2018 v Mladé Boleslavi.

Je sobota ráno a my stále řešíme dilema, jestli dát přednost své pohodlnosti a sledovat závod pěkně v teplíčku z gauče anebo se konečně sbalit a vyrazit si užít závodní atmosféru a spoustu adrenalinu přímo na trať. Nakonec  přibalíme do auta staré džíny, boty do bláta a  vyrážíme z Kladrub směr Mladá Boleslav. Samozřejmě nezapomínáme nastavit nahrávání  přenosu , neb u trati je to sice mazec, ale prostě všechno tam vidět nelze a tak si pravidelně užíváme závody pak ještě jednou večer doma .

Závodiště je kousek od sjezdu z dálnice, nacházíme ho naprosto v pohodě.  A jsme překvapeni, že ač ještě před týdnem byla velká část trati zatopena  z rozvodněného  potůčku,  nyní je zde poměrně sucho a závodníci rozhodně nebudou bahnivé figurky, jak se původně předpokládalo.

Akorát dojíždí kategorie žen a nám se daří ulovit fotku z posledního kopečku před cílem, kde Pavla Havlíková vybíhá rychleji než  Adéla Šafářová a vítězství si už podrží. Třetí dojela Nikola Nosková.

Pak rychle zajdeme pozdravit Míšu Malíka, sympatického kluka, kterého máme moc rádi, klepnem na auto Bíniče, který se nejspíš akorát obléká neb za kouřovými skly je vidět jakýsi pohyb, ale i tak vidíme mávání ruky na opětovný pozdrav, a samozřejmě musíme najít karavan námi favorizovaného Adama Ťoupalíka.  Popřejem hodně zdaru a už se hrneme ke startu.  Je to až neuvěřitelné, ale máme pocit, že na závodnících není znát vůbec žádná nervozita.  Píšťalka hvízdá a kluci vyrážejí na trať. Než projdeme silniční rovinou do terénu, zahlédneme na velkoplošné obrazovce, že na konci startovní rovinky dochází k hromadnému pádu a na zemi zůstává Míša Malíků a zamotaný je zde i Michael Boroš, který ale jede nakonec dál.  Během chvilky potkáváme Malíka v doprovodu zdravotníků, jde po svých, ale že mu není do zpěvu je nadmíru jasné. Sakra, ten kluk má ale smůlu a my jsme zdrceni spolu s ním. Nicméně jde po svých, tak snad nebude tak zle. Hlavou nám prolítne, jak vloni Radka Šimůnka odvážela z mistráku sanitka a jsme rádi, že se tahle situace neopakuje u dalšího našeho oblíbence.

Závod je poměrně rychlý, vepředu se drží skupinka Ťoupalík, Nesvadba, Paprstka, za nimi hned veterán Emil Hekele a Bínič. Pořadí první trojice se průběžně mění a zezadu se dere dopředu  velmi razantně současný mistr republiky Michael Boroš.  Nezastaví ho ani dvakrát spadlý řetěz, skupinku dojíždí, ujímá se vedení a v předposledním kole tlačí ještě víc do pedálů a získává si zasloužený náskok, který pak již bez problému udrží a cílem projíždí jako první. Za ním se s malou časovou ztrátou objevuje Jan Nesvadba a poté Adam Ťoupalík.  Čtvrtou pozici obsadil Tomáš Paprstka,  který si asi výsledek dnešního závodu představoval trochu jinak a na pátém místě dojíždí Emil Hekele, který je pro změnu ze svého výsledku nadmíru spokojen a dává to znát.  Martin Bína dojíždí sedmý, a protože tomuhle maníkovi opravdu nechybí smysl pro humor, za pár minut už dává na facebook zprávu o tom, že je spokojený, neb si silné nohy zapomněl v Praze, což se prostě může stát,  a tudíž sedmička je super.  Zároveň takticky naznačuje, že ač jezdí už hlavně sám sobě pro radost, nevylučuje starty ani v příští sezoně.

Což nám připomnělo, že my – fanoušci – máme jedno velké přání  a vzkaz do příští sezony :  „Radku Šimůnku – komentování  ti  jde sice skvěle, ale ty rozhodně ještě do starého železa nepatříš, ty patříš na trať, vrať se! „

Monika Šavlová

DSC_1999 DSC_2001 DSC_2009 DSC_2012 DSC_2023 DSC_2027 DSC_2030 DSC_2031 DSC_2039 DSC_2053 DSC_2063 DSC_2067 DSC_2072 DSC_2078 DSC_2081.1JPG DSC_2086 DSC_2093 DSC_2095 DSC_2097 DSC_2107 DSC_2110 DSC_2119 DSC_2136 DSC_2143 DSC_2166 DSC_2170 DSC_2173 DSC_2178 DSC_2186 DSC_2203