V PÁTEK ZAČÍNÁ SERIÁL O ZÁPADOČESKÝCH HRADECH!

22 února, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Pověsti a záhady českých hradů, tak to je název nového televizního seriálu, který od pátku 23. února uvede TV CS film. První díl bude věnován hradu Přimda a začíná v 17.30 hodin.  Pokud tento program  nemáte, nebo nestíháte, nezoufejte, protože druhý den v sobotu 24. února je repríza na TV Kino Svět. Začátek 21.25 hodin. Pod osmi-dílným seriálem je podepsána dvojice Libor Marek z Přimdy a Pavel Kučera z Heřmanovy Huti. Zatímco první napsal scénář a projekt moderuje, druhý se zhostil kamery. Co diváci uvidí jsme se zeptali Libora Marka.
„Televizní divák se během osmi večerů přenese z tepla obývacího pokoje na zmíněnou Přimdu, dále na Kynžvart, Gutštejn, Roupov, Andělskou Horu, Skálu, Krasíkov a na Rýzmberk u Kdyně. Každý díl má kolem 20 minut a zaměřuje se na dochované pověsti, zajímavosti, ale také záhady. Velkým obohacením jsou hrané scény, které jsme natáčeli společně s Šerm-divadlem Clatonia a skupinou historického šermu Zlatý Grál. Tímto jim ještě jednou děkujeme,“ říká Libor Marek.
A jaké mají tvůrci další plány pro letošní rok? „Plánů by bylo hodně, ale především budeme natáčet druhou sérii seriálu. Během zimních měsíců jsme vybírali lokality a již teď mohu prozradit, že pojedeme na Prácheň u Horažďovic, Starý Herštejn u Poběžovic, Týřov a patrně i k vám na Volfštejn. Pravda, už jsme tam jednou natáčeli, ale seriál je o něčem jiném. Mají tady krásná zákoutí a fajn lidi,“ uvedl Marek.
Mars
Foto: Zlatý Grál