VÝSTAVA MINERÁLŮ V PLZNI

24 března, 2018|Posted in: Obecné

Výstava minerálů se v sobotu konala v kulturním domě JAS v Plzni. Na místě bylo ve dvou patrech mnoho sběratelů těchto krásných přírodních kousků a vše bylo prodejné. Někteří přivezli zboží za pár korun, ale na místě jste mohli zakoupit i drahokamy za mnoho tisíců. A zájemci byli a nakupovali.

Například od Horšovského Týna přijela Lucie Beranová. „Náhodou jsem si na sociálních sítích všimla reklamy na tuto výstavu,  a to mě lákalo. Já mám minerály ráda, líbí se mi, vystavuji si je do poliček, nebo je také naaranžuji do vody.  Věřím i jejich léčivou sílu,“ říká Beranová.
Prodejci měli velkou nabídku, takže návštěvníci nevěděli, kam dříve s očima a co si dříve koupit. Krásné  drahokamy z různých koutů světa přivezl Josef Novák z Blovic. „Já mám toho hodně, asi tak čtyři tisíce zkamenělých dřev, stromatolity, asi dvě stovky kil achátů, kameny broušené i surové, je to velký koníček, o kterém i rád vyprávím,“ uvedl Novák a připomněl i okolní lokality v kraji, kde se dají nalézt pěkné minerály.
MarS
.
.
.