TISÍCE PETRKLÍČŮ OTVÍRAJÍ VLČÍ HORU!

22 dubna, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

 O tom, že Vlčí Hora v Černošíně skrývá mnohá přírodní tajemství, jsem už mnohokrát psala. Na podzim zkrášlují horu fialové hořečky sturmovy,  v květnu pak pod horou v údolí u Kosího Potoka kvetou vstavače kukačky, prstnatce májové, na dalších místech pak můžete najít také lilie cibulkonosné a zlatohlavé.
Teď ale právě přichází k Vlčí Hoře pravé jaro, které otvírá ten nejkrásnější klíč – petrklíč.
Celá louka jimi  žlutě září, tisíce květů vypadá jako žlutý koberec, na který se bojíte vstoupit. A v pozadí pak máte krásné panoráma.
Na petrklíče zve i starosta Černošína Miroslav Plincelner. „Máme tu skutečně krásnou lokalitu, bohatou na různou květenu. Petrklíčová louka právě zahájila turistickou sezónu jako ten správný jarní klíč. Přijďte se podívat, ale brzy, neb květy rychle odkvetou. Informace dostanete v našem místním muzeu a infocentru. O jedno prosím, neničte louku, netrhejte je, nesnažte se je přesazovat,“ uvedl Miroslav Plincelner.
Fotografie jsou z poslední neděle a takto louku uvidíte ještě několik dní, pokud budete potřebovat navést, nebo lze domluvit i nějakou hromadnou výpravu, volejte na telefon 606 370 225.
MarS