Z ČERNOŠÍNSKÉ POUTI

28 dubna, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Poslední dubnovou sobotu se konala v Černošíně pouť svatého Jiří, ta byla zahájena Mší svatou v tamním kostele. Od 13 hodin pak začal kulturní program na náměstí, ve kterém se postupně představily skupiny Amátovka, mariánskolázeňské mažoretky, taneční skupina Little Stars a 11 Stars, Kabát revival. V doprovodném programu byla i výstava v muzeu a workshop. „Každý si jistě našel to své, navíc bylo krásné sluneční počasí, co víc si přát. Přijelo k nám i hodně bývalých rodáků a přátel,“ uvedl starosta města Černošína Miroslav Plincelner.
Mezi návštěvníky byla také bývalá obyvatelka Petra Braunová, která nyní bydlí ve Vejprnicích. „U nás je také pouť, ale vybrali jsme si radši tu černošínskou. Je tu příjemnější prostředí, větší klid a zázemí, navíc naše babi umí ty nejlepší pouťové koláče. Ve Vejprnicích je to jistě také pěkné, ale už moc lidí,“ uvedla Braunová.

Nejvíce se pouti asi užívaly děti. „Já jsem tu vystupovala s tanečky a pak jsem šla do muzea vyrábět korálkové náramky. A užila si i kolotoč, nejradši mám autodrom. Koupila jsem si cukrovou vatu i tříšť. Já mám poutě ráda, ale mohly by být častěji,“ usmívala se osmiletá Elizabeth Kadeřábková.
Pouť skončila, ale v muzeu ještě zůstala krásná výstava staré bižuterie a na Vlčí Hoře kvete lán petrklíčů.
.
.