STŘÍBRSKÝ PARK PROTNE NOVÁ LÁVKA

22 května, 2018|Posted in: Města, Obecné

Městský park ve Stříbře prošel v posledních letech výraznou revitalizací, nyní se zdá, že se dokonce vrátí i lávka, která kdysi nad údolím bývala a zkracovala tak cestu obyvatelům východního předměstí do města. Projekt je už připraven, možný počátek realizace by mohl být ještě letos do léta. Více uvedl místostarosta města Stříbra Martin Záhoř. „Lávka v parku bude. Rada města už schválila výběr a zadání realizace. Vysoutěžená cena činí 8,3 miliónu korun. Realizace by měla začít poslední den v květnu a pokud půjde vše podle plánu, mohla by lávka být dokončena ještě letos koncem září.  Stavba lávky naváže na předchozí etapy Revitalice našeho lesoparku. Odbor HIO při vytváření projektové dokumentace úzce spolupracoval  s hlavní projektantkou celého parku paní Damcovou,“ vysvětluje místostarosta města Stříbra.
Lávka zlepší průchodnost mezi centrem města a jeho východní částí. „Nyní lidé z této lokality mají dlouho zacházku, kdy se v podstatě vrací obloukem zpět do místa, které je od jejich bydliště nedaleko, ale musí obcházet. A i druhým směrem jistě budou lidé chodit, neb zase u východního sídliště se nachází sportovní areál Baník. A navíc, lidé s nějakým zdravotním postižením, kteří by rádi chodili parkem, ocení jak zkratku, tak i pohled do přírody. A uvidí i opravené původní hradby města a naše malé vodopády,“ dodal Martin Záhoř.
Na východní straně města bydlí Michaela Důlková, která nápad stavby lávky chválí. „No, to je podle mě opravdu skvělý nápad a už se na tu zkratku těším. Do parku chodím často s pejsky, ale občas i spěchám a potřebuji něco zařídit na náměstí, a to je cesta dolů, nahoru, anebo to obejít po Palackého ulici. Hlavně si myslím, že pro ty starší lidi to bude fajn, oni raději do parku po nerovném terénu moc nechtějí, a když to bude takto přímo, tak jim to hodně cesty ušetří. Chválím,“ uvedla obyvatelka východního předměstí Michaela Důlková.
Lávka se tak po téměř padesáti letech vrátí zpět. Původní byla dřevěná a dosloužila v sedmdesátých letech.
Projektové foto: Ing. Eva Damcová
Foto parku: Martina Sihelská