KROUŽEK UKONČIL MALÝ TURNAJ VE VOLEJBALE

29 června, 2018|Posted in: Obecné

Závěrečný barevný minivolejbal

V neděli dne 24. 6.2018 ukončil kroužek DDM Stříbro, volejbal pro nejmenší a mírně pokročilé – „Opravu správní rošťáci“ v Kladrubech, pod vedením paní Miroslavy Škorvánkové a paní Anety Ocelíkové, svoji činnost ZÁVĚREČNÝM TURNAJEM.
Z celkového počtu 30 dětí se turnaje zúčastnilo z důvodu nemoci či dovolené s rodiči 23 dětí.
Děti se už od loňského září hodně naučily a tak se už tentokrát hrálo ve vyšších kategoriích a ve třech skupinách:

– žlutá a oranžová – 4 družstva
– oranžová a žlutá – 4 družstva
– červená – 3 družstva

Před vlastním zahájením turnaje přiběhly děti se zlatými a červenými třásněmi v rukou a jako překvapení pro diváky předvedly slavnostní sportovní pokřik. Poté následoval nástup, seznámení s pravidly, rozhodčími, dalším programem a šlo se hrát. Hrálo se vždy deset minut na předepsaných hřištích, podle pravidel platných pro jednotlivé kategorie, a to na dvě kola.
Po ukončení všech zápasů proběhlo slavnostní vyhodnocení. Vyhlašovala se tři nejlepší družstva ve všech třech kategoriích a nezapomnělo se ani na družstva na místě čtvrtém. Všechny děti obdržely opravdové kovové medaile, diplomy, věcné ceny a sladkosti.

Jak to dopadlo:

– žluto- oranžová skupina:

1. Daniela Jamrišková, Anežka Zdvihalová
2. Filip Hejplík, Jan Škubal
3. Dominika Lehečková, Alena Němečková
4. Alžběta Kubizňáková, Eva Hradilová

– oranžovo-žlutá skupina:

1. Matyáš Horák, Ondřej Kasl
2. Viktor Vačviric, Jan Vačviric
3. Lucie Hejplíková, Lucie Bubeníčková
4. Nella Trochová, Daniela Böhmová

– červená skupina:

1. Saša Lehečková, Pavel Kubizňák
2. Jakub Kasl, Ondřej Ďurinda
3. Klára Kuršová, Nikola Šimková

Byla vyhlášena ještě jedna mimořádná kategorie a to žlutá+, kde na prvním místě s hvězdičkou byla vyhlášena nejmladší členka oddílu Klárka Šimková.

Tentokrát akce nekončila vyhlášením výsledků, ale následovalo další překvapení.
Děti pozvaly rodiče, sourozence a kamarády do tělocvičny ke společným kolektivním hrám. Nejvíc smíchu a legrace bylo při třídění barevných míčků, řazení dle různých kategorií, skupinovém „tlapkování“, „balení závinu“, „magnetování“ a konečně oblíbené vytleskávání různých rytmů ve velkém kruhu. Pro děti bylo připraveno občerstvení a v tomto čase rodiče a sourozenci soutěžili o „nejlépe zabalenou mumii“ a nafukovali balonky. Tělocvična byla plná malých i velkých lidí a všichni si dokázali hrát. Na úplný závěr byl proveden nástup a pozdrav „Volejbalu ZDAR, ZDAR, ZDAR“ zazněl až do prázdninového soustředění naposled.
Ráda bych ještě poděkovala všem sponzorům a všem lidem, kteří vždy ochotně pomáhají při organizaci, při přípravě tělocvičny, při pískání a to Pavlu Petráňovi, Danielu Drudíkovi, Anetě a Vojtovi Ocelíkovým a ostatním za pomoc.
M. Škorvánková

 

 

.