FANKLUB ŠTYBARA VYRAZIL FANDIT DO PLZNĚ!

27 června, 2018|Posted in: Obecné

V neděli 24.června 2018 se v Plzni konalo společné Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice. Fanoušci tohoto sportu si nemohli takovou akci nechat ujít a tak se jich na startu u obchodního centra na Rokycanské třídě sešlo opravdu mnoho. Podpořit svého favorita přijel i stříbrský fanklub Zdeňka Štybara. Jeho členy se na startu snažili překřičet fanoušci Petra Sagana. Společně s partou úžasných mladých bubeníků se vzájemně dokázali dostat do varu a vytvořili tak nezapomenutelnou atmosféru.

Závod se jel na 12 kol a pro titul mistra ČR si nakonec dojel  Josef Černý a mistrem Slovenska se stal Peter Sagan, několikanásobný mistr světa. V kategorii U23 vyhrál Jakub Otruba, který stejně jako Josef Černý jezdí u stáje ELKOV AUTHOR cycling team.

Zatímco atmosféra u trati byla jedinečná, zažili jsme i mnohá příjemná setkání s lidmi, které jinak potkáváme převážně v zimních měsících na cyklokrosových závodech, zázemí v prostoru startu a cíle pro fanoušky moc dobře zajištěné nebylo. Jak řekla ve frontě u jediného stánku s občerstvením fanynka ze Slovenska, závody se konají ve městě piva a tady ho není kde  koupit. Tuto stránku pořadatelé absolutně nezvládli. Je pravda, že kdo chtěl, mohl si odskočit do některého z přilehlých obchodů a jakékoliv pití či jídlo si zakoupit, ale přeci….. k takovéto akci pivko, klobása či grilované maso prostě patří a je hodně smutné, že v tomto na návštěvníky myšleno nebylo.

Monika Šavlová

 

.