ŠKOLKA UŽ BUDE BRZY HOTOVÁ, 3. ZÁŘÍ NASTUPUJÍ PRVNÍ DĚTI!

25 července, 2018|Posted in: Obecné

Nová školka ve Stříbře, jejíž budova vyrůstá v ulici Prokopa Holého, už začíná mít svou konečnou tvář. Novostavba, po které roky volala řada rodičů, vyšla na 60 miliónů korun, ale městu pomohla z velké části dotace, jak uvedl místostarosta Martin Záhoř. „Povedlo se nám získat nemalou částku z IROP MMR, a to 48 miliónů korun. Nyní se už blížíme k cíli, děláme vše pro to, aby děti mohly nastoupit do mateřinky 3. září. Kapacita nové školky bude 105 dětí. Kolaudaci máme objednánu na 30. srpna, na dokončovacích pracích se ještě podílí na 45 řemeslníků. Pomalu finišujeme,“ uvedl Záhoř.
Na budově tedy už probíhají dokončovací práce, myslí se i na doplnění nábytkem. „Dokončují se podhledy, upravují se podlahy, dodělávají se hrubé terénní úpravy, osazují herní prvky a pracuje se na střešní zahradě. Souběžně už ale běží i výroba nábytku. V tomto týdnu nastoupí dodavatel na kompletaci kuchyně. Venku je dokončováno oplocení a komunikace a tím už by vše mohlo být hotové, uvidíme,“ dodala místostarosta Stříbra Martin Záhoř.
Jak vnímají novou stavbu stříbrští rodiče? Zeptali jsme se i Lucie Rabadové. „Kdyby náš syn Pavlík nešel už do předškolního ročníku, tak bych ho stáhla ze staré školky na Palackého právě do této nové. Samozřejmě, naše staré školky mají své kouzlo, ale tato bude moderní. Doba jde dopředu,“ myslí si Rabadová.
Podobně smýšlí i Kateřina Bertová. „Jako stavba je to moderna, ale uvidíme, zda se nám pak bude líbit v provozu. Zase je to dobrá lokalita a dá se tam zaparkovat. Na rozdíl od ostatních školek ve městě, kde je parkování doslova o nervy. Těšit se, to se těšíme, ale hodnotit budu až po otevření a prvních týdnech tam,“ říká Bertová.
MarS
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA