MUZIKANTI SE VZDALI HONORÁŘE PRO DOBROU VĚC!

27 července, 2018|Posted in: Obecné

Hudební kvíteček pro Středisko Víteček, tak se jmenoval malý hudební festival, který pořádali společně s Bohuslavou Mayovou její přátelé. Chtěli tak pomoci handicapovaným dětem i dospělým, kteří mají zázemí v černošínském středisku Víteček. Toto středisko má letos finanční potíže, a protože lidé nechtěli, aby došlo ke snížení sociálních služeb či dokonce uzavření celého zařízení, rozhodli se jednat. Pro Víteček se začaly konat různé charitativní akce, v Plzni byl v červnu běh, lidé přispívají také na transparentní účet a nyní se v Mariánských Lázních konal zmiňovaný festival. „Je to krásný pocit, když někomu pomáháte. Chvíle dojetí střídaly chvíle radosti i soucitu. Všichni jsme si přáli, aby tato akce Vítečku pomohla a myslím, že se to podařilo. Ostatně dvacet osm tisíc korun vhozených do kasičky hovoří za vše. Hodně nám také pomohly různé organizace, které věnovaly různé vouchery, za které ještě nějaké peníze pro středisko jistě získáme. Prožívala jsem pocity štěstí, že lidskost se ještě nevytratila. Jsem za všechny z Vítečku ráda, budeme pomáhat i nadále a kromě finanční podpory přejeme také tu duševní, spolu se spoustou konejšivých objetí,“ řekla se slzami v očích Bohuslava Mayová z Mariánských Lázní.

Jeden vystupující přijel na své náklady až z Košic, jen aby mohl pomoci. „Dostal jsem pozvání a vůbec jsem o tom nepřemýšlel, prostě jsem řekl ano, přijedu a zadarmo zazpívám. Jestli to opravdu někomu pomůže , udělám to. Měl jsem radost se spontánosti posluchačů, kteří se přidali zpěvem nebo tancem. Přeji středisku do budoucna je to dobré,“ vzkázal zpěvák Peter Paul Pačut.

Na akci přijel také Milan Pýcha z Plané. „Četl jsem o této akci a také o Vítečku na sociálních sítích. Tak jsem se rozhodl spojit výlet  s pomocí. Vyrazil jsem do šumu hezkého města, na dobrou muziku a ještě jsem pomohl těm, co to opravdu potřebují,“ řekl Pýcha.

Pomoci přišla také domácí Jana Drašnarová. „Přišla jsem podpořit, protože naši přátelé mají ve Vítečku v Černošíně děti a my se velmi přátelíme. Dostali jsme za příspěvek do kasičky krásnou kytičku, děkujeme všem, kteří se na akci podíleli,“ pozdravuje Drašnarová.

V hudebním programu U Pidly na hlavní třídě v Mariánských Lázních vystoupili Petr Batěk, Hynek Tomm, Peter Paul Pačut, BourbonGrass, Guitar Illusions, pro děti byl workshop s Domečkem u Vrbiček.

video:   

mARS

 

.

.