ZRANĚNÝ PES ČEKÁ NA PÁNA V TACHOVSKÉM ÚTULKU

13 července, 2018|Posted in: Obecné

Zraněného psa nalezla ve středu v noci náhodná chodkyně u zatopeného lomu Pinky. Když v noci zastavila na odpočívadle, přišel kulhavou chůzí až k autu. Jelikož se psa trochu bála, zavolala na místo státní policii, která prý ale psa na místě neviděla.

Další den kotaktovala i tachovský útulek U Šmudliny, který vede Gabriela Jägerová. „Ve čtvrtek mě kontaktovala s tím, že by se chtěla zeptat, jestli mi někdo nehlásil nález psa u Nové Hospody. Když jsme si vše po telefonu vysvětlily, jely jsme se na místo podívat. Ani jsme nedoufaly, že ho na stejném místě potkáme. Když jsme však na místo přijely, našly jsme psa, který jen ležel. Řekla bych, že smrti opravdu unikl jen o vlásek, protože ho nerozrušilo ani to, že k němu někdo přichází. Nezvedl hlavu, jen oddychoval – jak o tom vypovídá první fotografie. Kontaktovali jsme pana tajemníka Miroslava Cvrka z MěÚ Bor, který ve svém volnu přijel na místo a ochotně nám pomohl velkého psa naložit. V dece jsme ho nesli kolem celé Pinky až do auta. Za jeho ochotu pomoci bezbrannému zvířeti moc děkuji. Převezli jsme ho na veterinární kliniku, kde byl vyšetřen, dostal infuzi a léky na bolesti. Buď ho srazilo auto nebo byl jen silně vyčerpán. Má odřeniny na packách a čumáku, jinak je hodně vyhublý. Myslím si, že někomu jen utekl a dlouho nic nežral. Proto hledáme majitele, který teskní stejně tak, jako nalezený pejsek, který si sáhl až na dno,“ odvyprávěla smutný příběh Jägerová.

Pejsek se teď léčí a pomalu sbírá síly. Je však vidět, že doslova teskní. Kdo byste náhodou znal majitele, poproste jej, ať kontaktuje tachovský útulek na telefonním čísle: 724 583 768 .

.
.