SPLNILA SI SEN, VYDALA KNIHU!

10 srpna, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY, Rozhovory

 V Těchlovicích u Stříbra žije pětačtyřicetiletá Jaroslava Červenková, která pracuje přední dělnice v elektrotechnice ve Stříbře. V rodinném domku v Těchlovicích žije se svým manželem a šestnáctiletým syn. Letos si splnila svůj dávný sen, vydala první knihu. O čem je? To se dočtete v následujících řádcích.
O čem je tato kniha?
Jmenuje se Šance na lásku, jde o romantickou knihu s malou detektivní zápletkou, která čtenáře zavede tak trochu i do světa magie. Počátek děje se odehrává v Čechách, ale postupně se přesouvá do Anglie. Hlavními postavami jsou žena a muž, kteří se za zvláštních okolností potkají v Anglii, jejich cesty spojí minulost ženy a syn muže. Více prozrazovat nebudeme.
Jak dlouho jsi tu knihu psala?
Námět jsem v hlavě nosila asi tři roky a rok a půl jsem to postupně realizovala do písemné formy. Osoby jsou fiktivní, ale jsou tam třeba i postavy zasazené do našeho regionu, tedy do Plzeňského kraje.
Kdy kniha vyšla a v jakém nákladu?
Kniha vyšla na jaře tohoto roku a nejdříve šlo jen o sto kusů. Překvapilo mě, jak moc rychle se prodala, a proto byl teď v létě druhý dotisk.
Co na to rodina a přátelé?
Všichni byli velmi překvapení, ale odezvy byly velmi kladné, což mě potěšilo a mám z toho velkou radost.
Plánuješ další knihu?
Ano, mám v hlavě několik námětů, dva z nich už zpracovávám a přepisuji, upravuji a další vzniká teď, na náměty čtenářů, kteří vyžadují pokračování této první knihy. Toho si moc cením a slibuji, že volné pokračování se právě rodí. Pracovní verze je zajímavá, už vymýšlím název.
A co nějaké další koníčky?
Mám ráda turistiku, ráda chodím po památkách, hodně čtu. Nejradši jezdím na Šumavu, tam vždy pozitivně naladím.
Vše nejlepší k narozeninám!
MarS
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA