WESCHTA SVÉ FANOUŠKY NEZKLAMAL

15 srpna, 2018|Posted in: Obecné

Na motokrosovou trať Sv. Petra ve Stříbře opět po roce zavítal závod seriálu  Kůta MMČR motokrosu. Důstojně  tak přispěl k oslavám již  70. výročí konání  prvního závodu v České republice.  Tudíž nebylo divu, že Stříbro a okolí posledních 14 dní nežilo téměř ničím jiným. Bohužel současné tropické počasí nejen divákům, ale pořadatelům přípravu tratě hodně ztížilo.  Úkolu se ale zhostili se ctí, za což jim patří obdiv a velký dík, nakonec celý závod proběhl na poměrně  svěží trati.

Na startu se tentokrát sešla velmi silná konkurence, přijeli i zahraniční jezdci, kteří se jinak seriálu nezúčastňují.  Po zranění se k velké radosti fanoušků objevil i Jára Romančík, reprezentující Českou republiku v MXGP.

O to víc byli domácí diváci v očekávání, jak v této konkurenci  obstojí  „naši – skoro domácí“ jezdci, Rudy  Weschta  #37 z Těchlovic, Petr Smitka  #25  z Pňovan a  nováček v seriálu stříbrský Jakub Kos  #49, dále pak  Patrik Liška  #5 z Černošína,  startující  v slabší kubatuře MX 2.

 Výsledky závodů

MX 1 

1.  jízda     1. Bence Szvoboda, 2. Martin Michek, 3. Václav Kovář

2.  jízda     1. Martin Michek, 2. Bence Szvoboda, 3. Lukas Neurauter

MX 2

1.  jízda     1. Sulivan Jaulin, 2. Richard Šikyňa, 3. Roland Edelbacher

2.  jízda     1. Roland Edelbacher, 2. Sulivan Jaulin, 3. Jakub Terešák

Ženy

1. jízda      1. Steffi Laier, 2. Kristýna Vítková, 3. Lucie Simonová

2. jízda      1. Steffi Laier, 2. Kristýna Vítková, 3. Barbora Laňková

 Veteráni

1.  jízda     1. Martin Žerava, 2. Petr Masařík, 3. Georg Hammerl

2.  jízda     1. Petr Masařík, 2. Martin Žerava, 3. Georg Hammerl

A co naši – domácí?

Nejvíce se dařilo  Rudovi Weschtovi, který do obou jízd skvěle odstartoval. V prvé jízdě dojel na 6. místě a  ve  druhé rozjížďce, po vyhraném startu– tzv. holeshotu, nakonec dojel na výborném  4. místě, s malým odstupem na  stupně vítězů. Petr Smitka po nepovedeném startu v první jízdě dojel  14 a v druhé na 6. místě,  Jakub Kos na 28. a 26. místě. V MX2  Patrik Liška skončil 5 a 9.  V seriálu MMČR si Ruda upevnil 6. místo, Petru Smitkovi patří 8. příčka. V kategorii  MX2  je Patrik Liška zatím celkově 5.  Prostě kluci nezklamali a svým fanouškům se zejména Ruda odvděčil opravdu krásným výkonem.

Další fotky, infa a podrobnější výsledky najdete na stránkách AMK Stříbro.

Monika Šavlová

.

.